"İsrail daha fazla müdahale etmeli"
İsrailli emekli tümgeneral Yaov Galant, Ortadoğu'daki gelişmeler hakkında açıklamada bulundu

İsrail’in emekli tümgenerali Yoav Galant, Washington'da yapılan Ortadoğu güvenliğiyle ilgili bir konferansta konuştu.
Galant, ülkesinin güvenliğiyle ilgili endişelerinden söz etti. İsrail'in Ortadoğu'da olup bitenlerle yakından ilgilenmesi gerektiğine değindi.
General, "Dünya, İsrail'in 60 yılda öldürdüğünden daha fazla Arap öldüren Suriye lideri Esad'a dikkat kesilmişken, İsrail bu fırsattan yararlanmalı" dedi.
“
Suriye açısından zaman bizim lehimize işlemiyor çünkü muhalif taraf, El Kaideliler, radikal Müslümanlar ve Müslüman Kardeşler’den oluşuyor. İki yıl içinde bölgede çok farklı bir durumla karşılaşıyor olabiliriz” diye konuştu.
“Demografik yönden bakıldığında, 10 yıl içerisinde Ürdün’ün batısında 8 milyon Yahudi ve 8 milyon Yahudi olmayan nüfus olacak ve bu bölgede Yahudiler azınlık kalacaklar “ diyerek bölgedeki gelişmelere İsrail’in daha fazla müdahalede bulunması gerektiğini ifade etti.
http://www.iyibilgi.com//haber.php?haber_id=259824