Başbakanlığın,Cumhurbaşkanlığından daha ağır yük taşıdığı gerçeğini de es geçmemek gerekir.
Buna göre yorumlar isek eğer Bülent Arınc'ın Başbakan adayı olmayacağı kanaatindeyim.
Daha atik ve daha temsil kabiliyeti yüksek kişilerin Başbakan olacağını düşünüyorum öyle ki Başbakanımız ''temsil kabiliyeti'' konusunda oldukça net düşünceleri var.Buna göre aklımıza avrupayı ve Dünya'yı daha iyi tanıyan isimler geliyor.Abdullah Gül,Ali Babacan,Egemen Bağış,Ahmet Davutoğlu isimlerinden birtanesi seçilecek gibi görünüyor.
Bülent Arınç evet kuvvetli bir aday olarak görünebilir ama yapı itibari ile oldukça mütevazi bir insandır.R.Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlıktaki bizlere bıraktığı izlenimler ve algılar çok extreme düşüncelerdir ki yerine geçecek Başbakanında en azından bu şekilde kabiliyetlere sahip olmasını bekleyeceğiz.
Düz mantık yerine daha mantığa ve politikaya uygun kriterleri göz önüne aldığımızda Bülent Arıncın olmayacağından eminim.
Tüzük sisteminin gerekliliği veya gereksizliğini Başbakanımız ve ekibi birikimleriyle elbette ki tartışmışlardır bizim buradan bu konuyla ilgili tartışmamız bile abesle iştigalden başka birşey değildir.
Oldukça merak konusu olan Başbakan kim olacak sorusuna net cevap vermemekle birlikte zamana bırakıp sürprizlere açık olmamızı düşünüyorum ve bekliyorum.
|