Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-22-2012, 01:17   #9
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İşin içinden çıkamadığım gibi bir durum söz konusu değil ki! Türkiye'de asgari ücretlilerin hâlen zor şartlar altında geçinmekte olduklarını söylüyorum zaten. 734 TL alan asgari ücretliler nasıl geçiniyorlar diye soruyorsun. Bir şekilde geçiniyorlar ve AK Parti iktidarından önceye göre alım güçleri daha da artmış olarak geçiniyorlar.

Asgari ücretliler illa 5 TL'ye 3 kilo domates alsınlar, 3 TL'ye 4 kilo patates alsınlar dememe gerek yok. Ekmek kaç liradır, domates, patates, pirinç, makarna kaç liradır ortalama olarak bellidir.

Ücretsiz kitapla, TOKİ'ye konunun alâkası nasıl olmaz?
Ücretsiz kitapların ve TOKİ'nin konut üretimlerinin konuyla yakından ilişkisi vardır. Eğer TOKİ, AK Parti iktidarında 500.000'in üzerinde konut üretmeseydi konut kirası fiyatları günümüze göre daha yüksek olacak ve dar gelirli vatandaşlarımız daha yüksek kira ücreti ödemek zorunda kalacaklardı. Ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim ders kitapları öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmasaydı dar gelirli vatandaşlarımız, okuyan çocuklarına ders kitaplarını almak için ücret ödemek zorunda kalacaklardı.

A
yrıca şunu da hatırlatmak isterim: AK Parti iktidarı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan fakir öğrencilere maddi yardım yapmaktadır. Bu maddi yardım da o çocuklara ve onların ailelerine maddi olarak destek anlamındadır.

Eeee o zaman ALLAH'tan Toki var yahuu şimdi kiralar 450 başlıyor Toki olmasaydı 700 tl olan asgari ücretin tamamı kiraya gidecekti desene...

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla