Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2012, 02:47   #9
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fark nedir ? İlahiyatçı değilim, bu mevzuda farklı fikirler varsa dinleyebilirim. Kuran üzerine yemin etmek bu yukarıdaki açıklamaya göre caiz, el basarak yemin etmek bu da yukarıdaki açıklamaya göre caiz ve herhangi bir batıl inaçtır veya hristiyan geleneğidir diye bir ibare yok. MHP'nin öneriside kutsal kitaba el basarak yemin edilsin ? Fark nedir ?

Siz bayağı bir şartlanmışsınız.Ya caiz olma(ma) konusunda yeterli bilginiz yok yada yazdıklarımı tam anlamıyla okumuyorsunuz.O yüzden biraz daha açık yazacağım.
Hristiyanlara da kimse İncil'in üstüne elinizi koyup yemin edin demedi.Sanırım Hristiyanlık açısından dokunursak daha iyi olur gibi bir algı tarafından ortaya atılmış bir ritüeldir.
Ben caiz değildir deyip fetva vermiyorum.
Böyle yaparsan dinden çıkarsın, günaha girersin yeminin olmaz da demiyorum.
Sorduğum tek soru bunun peygamberimiz dört halife yada Osmanlı'da bir uygulaması var mı?
Yada " elini Kur'an'a koy yemin et" diye bir hadis, ayet yada bir alimin görüşümü var?
Yazdıklarımı tekrar okursan elini Kur'an'a koyup yemin edersen günaha girersin gibi bir ifadem yok.

Ekstra açıklama:
Teklifin Hristiyan geleneği olması caiz değildir anlamına gelmez.
----------------------
Bu arada çok iyi bildiğinizi söylediğiniz Ak Parti'nin reddetme sebebini de açıklarsanız çok sevinirim.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla