Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-09-2012, 17:10   #17
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben zaten yeterli bilgim olduğunu iddia etmedim. Sahih geçerli bir siteden kaynak gösterdim. Amacın suallerin yelpezasini genişletip, ana temadaki tutarsız muhalefitinizi bertaraf etmek. Araştırıp bulsam, yine muhalefet edeceğine eminim. Kusura bakma, sebepsiz bir münazarada seni susturabilmek için programımı bozup, yeni araştırmalara geçemem.

Osmanlı devletin döneminde uygulandı mı ?
Peygamber Efendimiz(s.a.v) hiç yemin etti mi ?
İttihat ve Terakkiciler hiç yemin etti mi ?
4 Halifeden Yemin eden var mı ?
Osmanlı Devletinde Kadılar, mahkeme huzurundaki yemini nasıl teşkil ediyorlar ?

Kısaca laf cambazlığı ile mevzuyu şarampole yuvarlamak istiyorum de, tartışmayı burada noktalayalım.
.
Alıntı:
Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yukarıda belirtildiği üzere Hristiyan geleneği değildir. Uçuk kaçık fetva verip kafa bulandırmasınlar. Bu önerinin red edilmesinin ne manaya geldiğini iyi biliyoruz.

Hristiyan geleneği olması caiz olmadığı anlamına gelmez.Aynı şekilde caizse Hristiyan geleneği değildir gibi bir sonuçta çıkarılamaz.
Kısıtlı "caiz ol(ma)ma" bilginizle bahsi geçen yemin tarzına "Hristiyan adetidir" denmesini "caiz değildir" olarak yorumlayıp muhalefetinizi bu noktadan yapmaktasınız.Bu bağlamda tutarsız olan sizin muhalefetinizdir.
Siz biraz caiz ne demek caiz olma ve olmama durumları ne şekilde olur vs. bu konulara yoğunlaşın vaktim yok diyorsanız da o zaman susun zira anlamadığınız bir konu hakkında hala tartışma peşindesiniz.Hadi bu konudan sizi kurtarayım ve bildiğiniz yerden 3. kez sorduğum soruyu yenileyeyim.Bildiğinizi iddia ettiğiniz Ak Parti'nin red sebebini bize açıklar mısınız?

Not:Bilmediğiniz konularda yorum yapmayınız çünkü verilen cevaplar sizlere (laf cambazlığı) kelime oyunu gibi gelebilir.

Konu Yıldırım tarafından (11-09-2012 Saat 17:17 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla