Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-27-2012, 00:15   #52
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocaefendi biraz fazlami abartmis gibi geldi bana, desem acaba haddimi asmis olurmuyum...bilemiyorum.

Neticede haset ve kiskanclik duygulariyla degil memlekete hizmet olsun diye dershaneler kapatilmak isteniyor...dogru veya yanlis.
Ayrica dershanelerin kapatilmasi hizmetin sonu degildir.
Sadece dershanelere bagli bir hizmet olamaz... o hizmet anlayisini bir gözden gecirip yeniden muhasebe etmek daha faydali olur.
hocam Hocaefendinin bu sözlerini okurken sadece tenkit yönünü görmek abarttığını düşündürebilir ...
Her bir cümlede derin muhasebe, murakabe, zaman kaybetmeden yeni yollar yöntemler izhar etme söz konusu olduğunu düşünüyorum.
Bu sözler cemaatin sürekli sorgulama, tenkit etme halinde yaptığı zaman israfına son verecek mahiyette...
eğer yazıyı tekrar bu mülahaza ile okursanız, eğer bunlar başımıza geliyorsa demekki bir hata etmişiz denmeli diyerek, herkesi insanları sorgulamak yerine önce kendimizi sorgulamamız gerektiğini vurguluyor....
Bu sözlerde sanki sadece tenkit varmış gibi düşünmek haksızlık olur...

diğer bir mesele, Siz kendi pencerenizden bu işte haset olmadığını düşünürken, şahsen ben hazımsızlığın zirvelerde olduğunu ve cemaatin birimlerdeki valığından haz etmeyenlerin ak partinin içinde mevcut olduğunu düşünüyorum...

şu bir gerçek tabi bunu inkar etmiyorum, elbette niyetinde dersaneyi öğrencilerin mahkumluğunu bitirmek için kapatmak olanlar vardır..
Lakin yanlış anlamayınız ama sadece sebep olarak bunu görmek,, kanmak kandırılmaktır...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla