11-27-2012, 21:23
|
|
|
Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı
hocam Hocaefendinin bu sözlerini okurken sadece tenkit yönünü görmek abarttığını düşündürebilir ...
Her bir cümlede derin muhasebe, murakabe, zaman kaybetmeden yeni yollar yöntemler izhar etme söz konusu olduğunu düşünüyorum.
Bu sözler cemaatin sürekli sorgulama, tenkit etme halinde yaptığı zaman israfına son verecek mahiyette...
eğer yazıyı tekrar bu mülahaza ile okursanız, eğer bunlar başımıza geliyorsa demekki bir hata etmişiz denmeli diyerek, herkesi insanları sorgulamak yerine önce kendimizi sorgulamamız gerektiğini vurguluyor....
Bu sözlerde sanki sadece tenkit varmış gibi düşünmek haksızlık olur...
diğer bir mesele, Siz kendi pencerenizden bu işte haset olmadığını düşünürken, şahsen ben hazımsızlığın zirvelerde olduğunu ve cemaatin birimlerdeki valığından haz etmeyenlerin ak partinin içinde mevcut olduğunu düşünüyorum...
şu bir gerçek tabi bunu inkar etmiyorum, elbette niyetinde dersaneyi öğrencilerin mahkumluğunu bitirmek için kapatmak olanlar vardır..
Lakin yanlış anlamayınız ama sadece sebep olarak bunu görmek,, kanmak kandırılmaktır...
|
Degerli kardesim...isaret ettiginiz hususlardaki hocaefendinin mesajlarini gayet iyi algiladigimi ifade etmek istiyorum. Fakat ben özellikle TENKIT noktasindan yaziyi ele aldim. Cünkü bu tenkit noktasida cok acik ve net olarak, AK parti- cemaat kavagasi üzerinden yorum yapanlarin haklilik payinin oldugunu gösteriyor.
Velevki parti - cemaat kavgasi yoksa bile
bu tür karsilikli aciklamalarin böyle bir kavgaya zemin hazirladigini düsünüyorum.
Parti icinde elbette cemaat karsiti insanlar olabilir.
Fakat bu partinin genel siyasetinin cemaat karsiti oldugu anlamina gelmez bilakis bu parti tarihte hic olmadigi kadar islami cemaatlere yol acmistir. Sirf bunun icin bile bazi terimleri hassasiyetine binaen kullanmasaydi daha hos olurdu derim...
Alıntı:
El Emin Nickli Üyeden Alıntı
Üstat birde söyle bakmak lazım ama hocaefendi acısından..
Hükümet var ve mevcut sistemin en büyük eksikliği olan eğitim siz dershanelerle kapatıyorsunuz ve hizmetin önemli bir payını o kanaldan yürütüyorsunuz.
Hükümet kalkıp ben eğitimi düzenleyeceğim demiyor ve o açıda bir çaba sarf etmiyor.
Tam tersine dershaneleri kapatacağım,alınan alınsın kırılan kırılsın.
Haliyle biraz size hak vermekle birlikte hocayıda gayet anlayabiliyorum.
|
Zaten illa dershaneler kapansin demiyorum.
Evvelki mesajlarimdada belirttigim gibi dershaneler kapatilacaksa milli egitimin bu acigi kapatmasi gerekir.
Egitim sistemi bu durumu kadirabilirmi kaldiramazmi bilemem.
Fakat biödigim tek sey var...hükümet bu düzenlemeleri art niyetli olarak bir cemaatin önünü kesmek icin yapmiyor. Halka hizmet olsun diye yapiyor. Dogru yada yanlis...
|
|
|