Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-30-2012, 13:51   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Fazıl Say'a 5 yıl hapis istemi
Savcılık bu kez bir canlı yayında söylediği sözlerden dolayı soruşturma başlattı.
Savcılık, Fazıl Say hakkında bu kez Twitter hesabında yazdıkları sebebiyle kendisini şikayet eden 3 kişi ve yargılandığı mahkeme hakkında bir canlı yayında söylediği sözlerden dolayı soruşturma başlattı.

Say'ın 13 Kasım günü bir televizyonun canlı yayınına çıkarak kendisinden şikayetçi olan 3 kişi için, 'İt kopuk ', yargılamasını yapan mahkeme için ise 'Saçma sapan mahkeme ' ifadesini kullandığı öğrenildi. Bu yayının ardından İstanbul 19. Asliye Ceza
Mahkemesi'nde devam eden davanın şikayetçilerden Emre Bukağılı, Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 sayfalık bir şikâyet dilekçesi verdi.

5 YIL HAPİS İSTEMİ
Şikâyet dilekçesinin ardından savcı Akif Özgün, TCK'nın 125. ve 301. maddelerinde düzenlenen 'Hakaret ' ve 'Devletin yargı organlarını, alenen aşağılamak ' iddiasıyla soruşturma başlattı.

Savcı söz konusu yayının CD'sini incelemeye aldı. Hakkındaki iddialar yerinde görülürse Say'a hakaretten 3 yıla, devletin yargı organlarını alenen aşağılamaktan ise 2 yıla kadar olmak üzere toplam 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.


Gazete port

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder