Konu
:
Konu dışı tartışmalar buraya
Tekil Mesaj gösterimi
02-03-2013, 04:03
#
8
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Alıntı:
Ebu yahya
Nickli Üyeden Alıntı
ben hiçbir partiye oy vermem çünkü hepsi küfür sisteminin partileridir akp de küfür sisteminin partisidir.İslamda demokrasi yoktur.Çünkü demokrasi de kanunları insanlar yapıyor gerçekte kanun koyma hakkı sadece Allah'ındır.
Sana katılıyorum ama bu millete bunu anlatmak çok zordur.Türkiye'de siyasal İslam hareketini rahmetli Erbakan hoca başlatmıştır..İslam siyaseti demokrasiye benzemez.Davanın içinde menfaat olursa bu İslam siyaseti olmaktan çıkar.Bu millet şeriata da hazır değildir.Ülkemizde bir parti lideri halkına "ben şeriatı getireceğim laikliği fesh edeceğim" dediğinde hemen o partinin kapanması gündeme gelecektir.Erbakan hoca çok acele edip asıl İslam siyasetini açıkça anlattığı için hayatı boyunca 4 partisi kapatılmıştır.Eğer dersen ki siyasetle İslam yürümez illa ki direkt şeriatın getirilmesi lazımdır diye düşünürsek o zaman bu ülkede kanlı bir iç savaşın olacağı kesindir.
Demek istediğim şudur ki, demokrasiyi bir araç olarak kullanıp kanunları şeriata uygun bir vaziyete getirilirse işte asıl İslam siyaseti böyle olur.Bu da biraz zor gibi görünse de halkın şeriata olan teveccühü şeriat kanunlarını oy vererek iktidara taşıyabilir.Öncelikle bu ülkede laik düzenin yıkılmasından evvel ekonomik düzenin iyileştirilmesi zorunludur."Ben sandık başına gitmem, kim gelirse gelsin aynı düzen içinde hareket ediyorlar" diye düşünmek de yanlıştır. Sandık başına gidilmezse ateistler, aleviler, kemalistler iktidara gelip onlar bu sefer bizi tıpkı İnönü hükümetinin yaptığı gibi yönetmeye çalışacaklardır.Hal böyle olunca da ülkede geniş çapta İslam ve müslüman düşmanlığı başlar ki bunun sorumlusu da oy vermeye gitmeyen müslümanlar olur.Siyasetle tam olarak şeriat getirilemezse de kısmen de olsa bunu başarmak kolaydır.Zamanla köklü anayasa kanunları değişiklikleri ile istenilen sonuca da varılabilir.Birdenbire şeriatı getirmek pek de zordur.Mısır'ı örnek alırsak orada kısmı bir şeriat kanunları geldi ama bunu istemeyenler ayaklandılar.Ülkemizde şeriatı getirecek, ayrıca İslam fıkhını iyi bilen hocaefendilerden de milletvekili seçilmesi zorunlu olur.
MEÇHUL ADAM
Açık Profil bilgileri
MEÇHUL ADAM - Daha fazla Mesajını bul