04-07-2013, 23:38
|
|
|
Alıntı:
Ebu yahya Nickli Üyeden Alıntı
tekfirin kuralları ile ilgili yaptığım araştırmalarımda bir hatamı tespit ettim.Küfür sisteminde oy vermek bir küfür amelidir bu kesinlikle doğrudur fakat bunu her yapan kafir olmuyor.Bu noktada haklı olabilirsin çünkü tekfire engel olan durumlar var(cehalet,ikrah,tevil hatası) gibi ama şu kesin bir gerçek ki bu sistemde oy vermek asla caiz değildir.İnsanları caiz olmayan birşeye davet etmeyin.Sp veya başka hangi parti olursa olsun böyle bir şey islama uygun olmaz.
|
Dünya siyasetle yönetiliyor.Siyasetsiz bir devlet kurabilir misiniz?Bu siyaset İslam siyaseti olursa makbüldür.Siyasetsiz şu faiz sistemini nasıl yok edeceksiniz?.İnsanları asarak keserek mi olur bu?Zaten müslümanlar faizin haram olduğunu bildikleri halde yine ondan vazgeçmiyorlar.
Dünya çapında gerçekleşen mali krizin birinci sebebi faiz sistemidir. Yüce Rabbimiz’in haram kıldığı faiz sistemi, sırf menfaate dayalı toplumlar içinde cazip gösterildiği için pervasızca uygulanmış ve insanlar bundan zarar görmeyeceklerini, hatta mutlaka yarar elde edeceklerini düşünmüşlerdir. Faiz sistemi özendirici bir görünüm altında insanlara sunulduğundan, insanlar üretim veya yatırıma yönelmektense, paralarını bankaya yatırmaya teşvik edilmişlerdir. İnsanların paralarını bankalarda, yastık altlarında veya kasalarda sakladıkları bir sistem içinde ise üretim olmadığı, piyasalarda para döngüsü gerçekleşmediği için, pahalılık, enflasyon, ekonomik çöküş gibi mali sıkıntıların oluşması elbette beklenen sonuçtur. Nitekim söz konusu küresel mali krizde de bu durum yaşanmış, üretimin durması, para döngüsünün olmaması, paraların faiz için bankalarda tutulması ekonomiyi çökertmiştir.Bunlar hep laik sistem üzerine kurulu devletlerin yaptıkları işlerdir.
Oysa Cenab-ı Allah ayetlerinde faizden kaçınmayı öğütlemiş ve faizin getireceği belaları kullarına haber vermiştir:
Ey iman edenler, faizi kat kat arttırılmış olarak yemeyin. Ve Allah'tan sakının, umulur ki kurtulursunuz. (Al-i İmran Suresi, 130)
Faiz (riba) yiyenler, ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi, çarpılmış olmaktan başka (bir tarzda) kalkmazlar. Bu, onların: "Alım-satım da ancak faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alış-verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de (faize) bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim (faize) geri dönerse, artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır.
Allah, faizi yok eder de, sadakaları arttırır. Allah, günahkar kafirlerin hiçbirini sevmez. (Bakara Suresi, 275-276)
Ayetlerden de anlaşıldığı gibi faiz açıkça haram kılınmıştır. İnanların da Allah'ın bu ayetlerinin hükmüne uyması ve alternatif çözümler araması gerekmektedir.
Benim dikkatimi çeken bir yatırım çeşidi ise Hayvancılık. Bir firma ....... diye bir uygulama başlatmış. Paranız kadar koyun satın alıyorsunuz. Onlar sizin yerinize koyunları besliyor kuzulatıyor. Sizde ondan kar payı alıyorsunuz. Detaylarını çok iyi bilmiyorum ama İslami kesime hitap ettiği kesindir. Ayrıca faizden 2 kat daha fazla kazandırdıklarını söylüyorlar.
AŞAĞIDA Kİ VİDEOYU İZLEYİN SIRASIYLA,1'DEN 7'YE KADAR YOUTUBE'DAN SABIRLA TAKİP EDEREK DEVAM EDİN!
BAKALIM SİYONİSTLER NASILDA FAİZ SİSTEMİNİN ÇARKINI DÖNDÜRÜYOR KENDİ GÖZLERİNİZLE GÖRÜN
Konumuza dönelim...
:Siyonistler,masonlar,Jön Türkler ve İttihad ve Terakki Cemiyeti Osmanlı'yı siyasetle batırmadılar mı?
CİHADIN NASIL OLACAĞINI VE ÇEŞİTLERİNİ BURADA ANLATMAMA GEREK YOK!.UNUTMA Kİ RAHMETLİ ERBAKAN HOCA'NIN KURDUĞU, MİLLİ GÖRÜŞ'Ü SİYONİZMİN BAŞINI EZMEK VE HAKK'I HER ZAMAN ÜSTÜN TUTMAK İÇİN KURULMUŞTUR.4 KEZ PARTİSİ KAPANDI.NİYE, ÇÜNKÜ SİYONİZMİN ALEYHİNE OLDUĞU İÇİNDİR.
SEN HALA AYNI YERDE ÇAKILIP KALMIŞSIN.BİRAZ DÜNYAYA AÇILIN VE FAİZ SİSTEMİNİN NASIL YOK EDİLECEĞİNİN MÜCADELESİNİ VERİN..
Konu MEÇHUL ADAM tarafından (04-07-2013 Saat 23:41 ) değiştirilmiştir..
|
|
|