Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-21-2013, 19:43   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Türkiye'nin En Az % 80'ini Temsil Eden Siyasi Partiler Kürt Sorununun Demokrasi Temelinde Çözümünden Yanadırlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan ve son genel seçim olan 2011 Genel Seçiminde toplamda % 80'in üzerinde oy almış (AK Parti: % 50, CHP: % 26 ve Bağımsız BDP'liler % 5-% 6 civarında) olan siyasi partiler; AK Parti, CHP ve BDP, Kürt sorununun çözümünden yanadırlar.

AK Parti'nin, Kürt sorununun çözümünden yana olduğuna dair delil:

AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kürt sorunu hakkkındaki açıklaması:

"İlla her soruna bir ad koymak da gerekmez. Çünkü sorunlar hepimizindir. Ama illa 'ad koyalım' diyorsanız Kürt sorunu bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorudur. Benim de sorunumdur.

Sorunların parça parça adresi olmaz. Bütün sorunlar Türk olsun, Kürt olsun, Çerkez olsun, Abaza olsun, Laz olsun bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak sorunudur. Çünkü güneş herkesi ısıtır, çünkü yağmur herkes için rahmettir. Çünkü herkes aynı toprağın insanıdır, insanıyız; millet olmak işte budur.

Türkiye ne kadar Ankara ise, İstanbul ise, ne kadar Konya, Samsun, Erzurum ise, o kadar da Diyarbakır'dır. Bunu böyle biliniz. Bu ülkenin her yerinin kokusu, rengi, sesi, musikisi, farklı bir lezzete sahiptir, bunu böyle bilmenizi istiyorum.

Şuna inanıyorum: Geçmişle yüzleşerek geleceğe yürürken geçmişin davaları ile geleceği ipotek altına almamak mümkündür. Çünkü gelecek, aydınlık yarınlarla doludur. Ben bir şiir okudum diye cezaevinde yattığım günlerde milletime şu mesajı göndermiştim: 'Asla ve asla devletime kızgın ve küskün değilim. Bu devlet, bu bayrak, bu vatan hepimizindir.' demiştim. 'Bir gün gelir bu hatalar düzelir.'

Evet, bu mesajı cezaevinden göndermiştim sizlere. O nedenle bayrağımızın dalgalandığı her yerde herkesin birinci sınıf vatandaş olması, ülkemizde özgürlüklerin tam hâkim olması, hukuk devletinin bu coğrafyada misafir değil, mülk sahibi olması ve çocuklarımızın geleceğe umutla bakması benim ve arkadaşlarımın aşkı, sevdası ve rüyasıdır."

AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2005 Yılında Diyarbakır'da Yaptığı Konuşmadan.

Başbakan Erdoğan'ın 2005 Yılında Diyarakır'da Yapmış Olduğu Konuşmadan

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Konu Cihannur tarafından (04-21-2013 Saat 19:49 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla