Açıkçası Abdullah Gürbüz beyin kim olduğu beni pek ilgilendirmiyor, Allahualem diye belirsizlik içinde açıkladıklarınızı sayın Gürbüz kesin olarak anlatmış yazısında yada sohbetinde.
Afganistan dediğiniz yer iranın arka bahçesidir, ''Bu salt bir bilgi değildir ! Belli bir dönemde Savaşçı bir grubun Mehdi a.s. için çıkıp savaşıp bayrağı ona teslim etmesi ile olan bir bölümdür Allahualem ! Şia ile alakalı bir bölüm hiç değildir !'' demişsiniz fakat Abdullah beybunları gayet kesin ve net olarak belirtmiş.
Mehdi Ali Resul Mehdi a.s demek değildir. Mehdi Ali Resul okunduğu gibidir ve ayrıca uyarı anlamı taşıyan ünlemleriniz pekte işe yaramaz benim gibi biri için.
İyi niyetle yaklaştığınızı düşünerek fazla abartmayı amaçlamıyorum fakat siz Hoca dediğiniz kişinin tüm yazdıklarını zaten kendiniz çürütmüşsünüz.
Abdullah bey ''Mehdi Ali Resul'' demiş siz bu bir benzetmedir diyorsunuz
Abdullah bey '' Afganistan tarafından gelecek olan siyah sarıklılar'' demiş siz bunuda mecaz olarak ifade etmişsiniz.
Resulullah s.a.v Mehdi a.s için '' Adı adımın,babasının adıda babamın adının aynısı olacak'' şeklinde açık olarak belirtmiş bu sizin için yeterli olmamış fakat Abdullah beyin sözleri sizin için daha anlaşılır olmuş.
İslam hakkında bu kadar açık ve net belge,hadis,bilgi varken Abdullah bey ve sizin muamma dolu,kesinlik taşımayan açıklamalarınızı dikkate alınacak gibi değil.
Peygamber s.a.v adı adımın aynısı olacak buyuruyor fakat Abdullah hoca ve siz ''
Mehdi a.s.'a saygı edep nişaneleri olarak kullanılan cümlelerin bir değeri yoktur ! hazretleri cenapları şeklindeki ifadeler şahsın bakış açısından kaynaklanır ! Mehdi Ali Resul Resulun alinden gidecek Mehdi a.s. demektir !!!'' diyerek Resulullah s.a.v buyrukları ile açık şekilde ters düşüyorsunuz ve halen açıklama yapacak haklılığı bulup ünlem işareti ekliyorsunuz.
Ellah c.c. Resulü s.a.v nün her sözünün kıymeti vardır.
Konu Ekinoks tarafından (11-11-2013 Saat 21:56 ) değiştirilmiştir..
|