Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-16-2015, 10:20   #3
Kullanıcı Adı
eyyubii
Standart
Türkiye'de son bir yılın en yüksek dış ticaret açığı

Kasım ayında Türkiye'nin dış ticaret açığı yıllık bazda yüzde 15 artarak 8,3 milyar dolara yükseldi ve piyasa beklentilerini aşarak 2014'ün şu ana kadarki en yüksek ticaret açığı olarak kayda geçti. Böylece 11 aylık dış ticaret açığı da 34,6 milyar dolara çıktı.

Özellikle 2014'ün ilk aylarında yaşanan dengelenmenin yardımıyla 11 aylık dış ticaret açığı yıllık bazda yüzde 2,9 daraldı.
Reuters haber ajansının beklenti anketinde Kasım ayı dış ticaret açığı tahmini 7,8 milyar dolardı. Kasım ayı verisi son 12 ayın en yüksek dış ticaret açığına işaret etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Kasım ayında ihracat yüzde 7,5 daralarak 13,1 milyar dolara indi.
Özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracatta yaşanan yüzde 8,3 düşüş, genel ihracat performansını da düşürdü. Türkiye toplam ihracatınınm yüzde 40'ından fazlasını AB ülkelerine yapıyor.
Bir diğer önemli ihracat pazarı olan Orta Doğu'da da zayıf performans vardı. Kasım'da Orta Doğu ülkelerine yapılan ihracat yüzde 4,2 gerileyerek 3,1 milyar dolara indi.



Anlaşılan pekte derman olmamış. ihracat çakılmış vaziyette. Bu darboğazda iyi bir haber gördümü uçuyoruz, kendimizi kandırıyoruz.
eyyubii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla