Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-28-2017, 08:39   #2
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
ERBAKAN'IN YILLAR ÖNCE VERDİĞİ
Nisan 1977’de Günaydın Gazetesi’nde röportajı

Efendim dedelerimiz kozan oğullarındandır. Kozan oğulları Fethiye ile Adana arasında hükümrandılar. Selçuklu Türklerindendir. Osmanlılara asker ve vergi vermekle içişlerine müstakil kalmışlardır. Cennetmekân Sultan Hamit beyliğe son verildiğinde dedemin ağabeyi son kozan beyi idi.

Kozanoğulları son bulduktan sonra büyük dedem ve ağabeyi Sultan hamit* tarafından İstanbul’a getirilmiştir babam Mehmet Sabri Bey İstanbul’da hukuk tahsili yapmış Kadı olarak göreve başlamıştır ilk görevi Muş genç kazasında olmuştur.

Babam seferberlikte Erzurum’daydı. O acıları yaşamıştır.40 sene kadılık ve ağır ceza reisliği yapmıştır. 40 yıl boyunca Bingöl Genç’den Türkiye’nin çeşitli yerlerini dolaşmıştır, Kastamonu Tekirdağ Erzurum’da bulunmuştur. Sinop’tayken, 29 Ekim 1926 yılında ben doğmuşum.

Sinop’tan sonra Kayseri’de, Trabzon’da ve kısa bir süre de Afyon’da bulunduk.nüfus kütüğüm afyon’a kayıtlı idi. 6 kardeşiz. En büyük kardeşim Ankara’da cilt ve deri hastalıkları profesörüdür; Nizamettin Erbakan. O’nun küçüğü İzmir’de göz profesörüdür; Selahattin Erbakan. Ben 3 numarayım.

4 numara Kemalettin Erbakan, İstanbul’da diş tabibidir. 5 numara kız kardeşimdir. Eczacılık bitirmiştir, ismi Atıfet Aydın, evlidir. 6 numara mühendislik tahsil etmiştir ve serbest olarak çalışmaktadır. İsmi Akgün Erbakan‘dır.

ailemizde çoğunluk tıp ve mühendislik tahsilindedir ve hiçbir tanesi de baba mesleğine intisap edememiştir. rahmetli Pederim çok arzu ederdi…Sinop’tan sonra Kayseri’ye geldik, Kayseri’de 5 sene oturduk. Çocukluğumuzun ilk mekânı Kayseri’dir.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla