Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-30-2017, 09:24   #3
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Ortaçağ ateşli silah sanayii
enfal.de.com dan alıntıdır

İslam dünyasında Memluklar ile iranlılar, Avrupadan silah almakta ve osmanlılar gibi silah yapımı için Avrupalı ustaları kullanmaktaydılar. silahları kendi milletlerine öğretirken osmanlılar kadar başarılı olamadılar yaptıkları, savaşlarda Osmanlılara kaybettiler. İslam devletlerinde ateşli silahlar ilk kez osmanlılarda gelişmiştir osmanlılar* Orta Avrupa ve Balkanlara yakınlığını madenlere sahip olmanin avantajını çok iyi kullanmıştır

1509'da Memlük Sultanı Kansu Gavri, Portekizlilerle savaşmak için donanma malzemesini Osmanlı Devleti'nden istemiştir. Osmanli Devleti 400 top, 40 kantar barut ve bir miktar bakırdan oluşan bir yardım yaparak Memlukları Hiristiyan Portekizlilere karşı desteklemistir. ateşli silahlarda önemli bir yeri olan Memlüklar, Kansu Gavri devrinde Ridaniye'de, Osmanlılara mağlup olmaktan kurtulamamışlardır.

Osmanlılar, Habeşistan'daki Sultan Ahmed Gran'a 1527 ve 1542 de Portekizlilerle savaşmak üzere ateşli silah ve top yardımı yapmıştır. Sumatra'da Osmanlı adina hutbe okuyan Açe Sultanı'na* Hollanda ve Portekizlilerle savaşması için yardım gemileri gönderilmiş Yemen isyanı sebebiyle yardım ulaşamamıştır. Osmanlılar, usta topçularını Açe'ye göndermiş.200 bronz top dökülerek Portekiz savaşında muvaffakiyet sağlanmıştır
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla