Kaynak siyerinebi.com
Peygamberimiz ilk hutbesinde Allah'a hamd ve senâ ettikten sonra şöyle buyurdu:
“Ey insanlar! Kendiniz için, âhiret azığı gönderiniz. ölecek ve davarınızı çobansız bırakacaksınız Sonra Rabbi aracısız olarak: ‘Sana Rasûlüm emirlerimi tebliğ etmedi mi? Ben sana mal verdim, ihsanda bulundum. Sen ahiret azığı olarak ne gönderdin?’*buyuracak. O da, Önünde cehennemden başka bir şey göremeyecek! Öyle ise kendisini korumaya gücü yeten kimse, hayrı*işlesin!*güzel sözle kendisini korumaya*çalışsın.*bir iyiliğe on yedi yüz misli sevap verilir! Selam rahmet bereket size olsun!
“Allah'a hamdolsun! O'na hamd eder ve O'ndan dilerim. Nefis şerlerinden ve kötü amellerden Allah'a sığınırız. Allah'ın doğruya ilettiğini kimse saptıramaz! Saptırdığını kimse doğruya iletemez Şahadet ederim ki: Allah'tan başka ilah yoktur birdir; ortağı yoktur en güzeli, Yüce Allah'ın Kitabıdır. kalbini Kur'ân'la süsler küfürden İslâmiyet’e girer Kur'ân'ı insanların sözlerine tercih ederse, o kimse felah bulmuş, kurtulmuştur. Kitabullah sözlerin en güzelidir Allah'ın sevdiğini seviniz Allah'ı candan seviniz Allah'ın kelamından, zikrinden usanmayınız kasvet ve darlık gelmesin Allah'ın kelamı, üstündür amellerin hayırlısını, kulların seçkinlerini, kıssaların iyisini zikreder. Helal haramı beyan eyler. ibadet ediniz ve ortak koşmayınız. sakınınız. güzel sözlerinizle Allah'ı tasdik ve ediniz. Allah'ın ihsan rahmetle birbirinizi seviniz. Allah, ahdinin bozulmasına gazap eder. Selam sizlere!”
|