Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-26-2017, 08:22   #86
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak huzursayfası.com Hz Süleyman hayatı

*İnsanların hz süleymanın sarayından etkilenme nedeni estetiktir Hz. Süleymanın görkemli sarayı, imanın nuru ile yapılmıştı. Allah'ın verdiği imkânlarla en güzel şekilde oluşturulmuştu Sebe Melikesi'Hz. Süleyman'ın sarayını gördükten sonra biat etmişti *Hz. Süleyman, Sebe Melikesi Belkıs'ın varlığını Hüdhüd sayesinde öğrenmişti Hüdhüd dedi ki “Senin kuşatamadığını ben kuşattım sana Saba'dan haber getirdim. hükümdar bir kadın buldum ona her şey verilmiştir Onu ve kavmini, Allah'ı bırakıp güneşe secde ederlerken buldum, şeytan onları süslemiştir, doğrudan alıkoymuştur; hidayet bulmuyorlar.” (Neml Sûresi 22-24)
**Hz. Süleyman, Allah'a değil güneşe secde eden Sebe halkını, imana davet etmiş Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla” başlayan mektubunda teslime çağırmıştı. Mektupta “Gerçek şu ki şüphesiz Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla' Bana karşı büyüklük göstermeyin ve bana müslüman olarak gelin” diye yazmaktadır. (Neml Sûresi 30-31)
*Sebe Melikesi Hz. Süleyman'ın, mektubuna çok şaşırdı. bozgundan korkarak hükümdara, hediyeler gönderdi Allah'ın rızas ve rahmetini maddîyata değişmeyen Hz. Süleyman Belkıs'ın hediyelerini reddetmiştir Allah'a bağlı kalarak şöyle bir haber göndermişti Allah'ın verdiği, hayırlıdır; biz ordularla geliriz ki, karşı koymak mümkün değil biz onları horlanmış ve aşağılanmış olarak sürüp çıkarırız.” (Neml Sûresi 36-37)
*

*Sebe Melikesi Belkıs hz süleymanın Allah'ın adı ile başladığı mektubunda Yüce Rabbinden gelen yenilmez bir kuvvete sahip olduğunu hissetmişti. Hz. Süleyman cinlerden, insanlardan oluşan,
bir orduya sahipti. Süleyman Aleyhisselam
ordusunun gücü Allah'tandı Allah'ın ordusu adetullahla her zaman üstün gelecekti.
*Sebe Melikesi Belkıs,Hz. Süleyman'ın sarayında büyük bir zenginlikle karşılaşıdı Süleyman Dedi ki bu, saydam camdan olma köşk zemindir.” belkıs Dedi ki: “Rabbim, ben kendime zulmettim; artık Süleyman'la birlikte âlemlerin Rabbi Allah'a teslim oldum.” (Neml Sûresi 44)Sebe Melikesi Belkıs, Hz. Süleyman'ın sarayında estetik ve bir zenginlikle karşılaşmış ve ruhani bir akla şahit olmuştur. Sarayın muhteşemliği ve görkemi, Müslümanların ruhani zenginliğini yansıtıyordu.*Belkıs hükümdardır büyük bir servete sahiptir ancak Hz. Süleyman'ın mekân ve zenginliğinden etkilenmiştir Hz. Süleyman'ın sarayında zevk, akıl ve mükemmellik servetle elde edilemez Belkıs, böyle bir yeri meydana getiren akla ve teslim olmuştur. Sebe melikesi Süleyman Âleyhisselamın sahibi Cenâb-ı Allah'a iman etmiş müslümanlardan olmuştur
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla