Konu: Asrı saadet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-29-2017, 08:43   #47
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak siyerinebi.com
hudeybiye antlaşması Mutlu BİNİCİ

*Hudeybiye Antlaşması, büyük bir fetih başlangıcıydı Mekkeliler Medine İslam Devletini resmen kabul etti. antlaşmada Medine’nin güneyi güvenceye alındı güneydeki Mekke ve kuzeydeki Hayber Yahudileri etkisizleştirildi Allah Resulü Hayber’i fethetti. nimetler karşımıza çıkıyordu.
*Medine’ye gidemeyen müminler, Mekkelilerin Kureyş kervanlarına zarar verince Mekkeliler, antlaşmanın maddesini kaldırmayı Efendimizden rica ettiler.Hudeybiye Antlaşması, İslam’ın en büyük zaferiydi savaşçı müminler, İslam’ı yaymak, Allah’ın anlatmak için önemli bir fırsat kazandı.
*Allah Resulü hükümdarları İslam’a davet ediyor, Arap yarımadasına Allah ve dini anlatıyor, Mekkede müşriklerinden Halid ve As gibi lider kadro, Hak dine teslim oluyordu.

*Müşrik Beni Bekir kabilesi, Efendimizin himayesindeki Huzaa kabilesine saldırdı Peygamberimizi ve Müslümanları aşağıladılar Efendimize hakarete dayanamayan Huzaalı bir genç, adamın sbaşını yardı. Huzaalılara kin besleyen Beni Bekirliler Vetir suyunda Huzaalılara saldırdı. saldırıya Kureyşliler de Mekkeliler destek sağladı Huzaa kabilesi Kâbe’ye sığındı, beni bekir saldırganları kabede katliama devam etdi Sabah olduğunda Mekkede cansız yatan yirmi üç Huzaalı vardı. Mekkeliler katliama pişman olmuşlardı. Allah Resulü kendisine sığınan ve kendisini savunduğu için can verenlerin hesabını soracaktı.*Beni bekirliler huza kabilesini katletmişti Huzaa lideri Amr Salim kırk adamıyla Medinefe Efendimizin karşısına çıkarak yaşadığı zulmü, anlatdı. rükû ve secdedeki insanların vahşice boğazlandığını söyledi.Efendimiz şöyle buyurdu: “Kendimi ve ailemi nasıl koruyorsam sizide öyle koruyacağım. Yağmur veren bulutlar gibi Huzaalılara yardım edeceğim. Ey Salim sen yardım olundun.”*Allah Resulü beni huzaalılar katledildiğinde hiç bu kadar öfkeli olmamıştı. Mekkelilere Öldürülen Huzaalıların diyetlerini vermelerin. saldırganlarla ilişkilerini kesmelerini Yoksa savaşacağını söyledi
Kureyşi Resulü reddedip elçisine hakaret etdiler Mekkeliler, hudeybiye antlaşmasını yenilemek ve barış için liderleri Süfyanı Medine’ye gönderdiler.

*Hudeybiye antlaşmasını yenilemek için Medine’ye gelen Süfyan, Efendimizin hanımı öz kızı Habibe’yi ziyaret etti. Habibe ilk Müslümanlardan olmuş, babasının ve kavminin zulmü ile Habeşistan’a hicret etmişti. Efendimiz Aleyhisselam, Habeşistan’da kocasının İslam’dan dönmesi ve ölümüyle zorluklar yaşayan, imanından taviz vermeyen Ümmü Habibe ile evlenerek, onu müminlerin annesi olmakla şereflendirdi.
*Ebu Süfyan ve kızı uzun yıllar sonra ilk kez karşılaştı Süfyan kızının evine girdi mindere oturmak istedi, kızı Habibe minderi kaldırarak, babasını oturtmadı.Süfyan Kızım minderi mi bana, yoksa beni mi mindere layık görmüyorsun Habibe Bu Resulullah’ın minderidir. Sen necis bir müşriksin. mindere oturamazsın.”Süfyan öfkeyle şöyle dedi: “Kızım, evden ayrılınca çok kötü olmuşsun.” Ümmü Habibe Ben kötü olmadım, Müslüman oldum. Sen ise taştan putlara tapıyorsun. Babacığım, senin gibi önder nasıl olur da İslam’dan uzak kalır?” dedi. *Mescid-i Nebevi’ye gelen Süfyan Allah Resulü ile görüşmesinden sonuç alamadı Efendimiz’in şartlarını yerine getirmeden Mekke’ye döndü Mekke’yi fethetmeye karar veren Efendimiz, sefer için hazırlıkları emretti. müslüman kabilelere Ramazan ayının başında Medine’de toplanmalarını istedi
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla