Konu: Asrı saadet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-29-2017, 08:43   #48
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak siyerinebi.com
mekkenin fethi Mutlu BİNİCİ

*Mescid-i Nebevi’ye gelen Süfyan Allah Resulü ile görüşmesinden sonuç alamadı Efendimiz’in şartlarını yerine getirmeden Mekke’ye döndü Mekke’yi fethetmeye karar veren Efendimiz, sefer için hazırlıkları emretti. müslüman kabilelere Ramazan ayının başında Medine’de toplanmalarını istedi*Mekkenin fethini müşrikler öğrenmemesi için tedbirler alındı şehre nöbetçiler yerleştirildi Medine’nin kuzeyindeki İdam mevkiine, Ebu Katade kumandasında seriyye gönderildi, kuzeye sefer yapılacağı izlenimi verildi Efendimiz, Cenab-ı Hakka şöyle dua etti “Allah’ım! Casuslara fırsat verme, onlar beni birden bire görsün, onları yurtlarında ansızın yakalayalım.”Benim ve sizin düşmanınız olan kimseleri dost edinmeyin
*Allah Resulü Medine’den çıkmak üzere iken Cebrail Aleyhisselam, Mekke’ye giden bir kadının, üzerinde seferi anlatan bir mektup taşıdığını haber verdi. Mektupta şu ifadeler yer alıyordu Resulullah geceler gibi karaltılı ve seller gibi akan ordusuyla üzerinize geliyor, hazırlıklı olunuz.”

*Mektubu; ilk Müslümanlardan, Bedir Savaşına katılmış ve Efendimizin elçisi Hatıb yazmıştı. Hatıb’ın ihaneti müminleri sarstı. Hatıb Efendimize kendini şöyle savundu: “Ya Resulallah,mektubu dinimden döndüğüm ya da müşriklere sevdiğim için yazmadım. Ailem Mekke’dedir. koruyacak kimsem yoktur. Mekkelileri memnun ederek ailemi korumak istedim.”*Efendimiz, müşriklere mektup yazan ancak suçunu itiraf eden, özür dileyen hatıbı affetti. Onu öldürmeyi teklif eden Hz. Ömeri reddetti Hatıb, Bedir savaşına katılmış ve fedakârdı düşmana yardım etmek, casusluk yapmak idamı gerektiren büyük bir suçtu Peygamberimiz, yıllardır kendisine omuz veren arkadaşını bağışlamıştı
*Rabbimiz şöyle buyurdu: “Ey iman edenler düşmanımı, ve düşmanınızı dost edinmeyin. Onlar inkâr etmişken, onlara sevgi gösteriyorsunuz. onlar Rabbinize Allah’a inandığınızdan dolayı, Peygamberi ve sizi yurdunuzdan çıkarıyor Eğer benim yolumda savaşmak ve rızam için yola çıkmışsanız, onlara nasıl sevgi gösteriyorsunuz?” [Mümtehine,]

*Hicret’in sekizinci yılı Ramazan ayında İslam ordusu Medine’den hareket etti. Mekke’yi hazırlıksız yakalamak ve şehri savaşmadan, kan dökmeden ele geçirmek için gizli hareket ediliyordu. İslam Ordusu on bin mücahitti Efendimizin hedefi, fethedeceği şehre ve insanlarına zarar vermemekti.Hz. Abbas, Zülhuleyfede Peygamber ordusunun neferi oldu. Efendimiz, amcasına şöyle buyurmuştu “Peygamberlerin sonuncusu benim, muhacirlerin sonuncusu ise sensin.”*Resulün akrabaları Haris ve Ümeyye mekke yolunda Süfyan, Efendimizin sütkardeşiydi İslam’dan Efendimize düşmanlık etmiş, yirmi yıl savaşmışdı. Mekke’de Resulullah ile alay eder, hakaretleriyle müslümanlara zarar verirdi. Şimdi teslim oluyor, bağışlanmayı talep ediyorlardı. Rahmet dolu aleyhisselam onları affetti.*Fetih yolunda hırlayan bir köpek görüldü.Resul köpeğin başında nöbet tutulmasını, emretti. Gece vakti, İslam ordusu Mekke’ye on altı km. uzaklıktaki Merrüzzahran’a geldi Resul-i Ekrem, ateş yakılmasını emretti. On bin ateş yakılmış, yıldızlar yere inmişti. Efendimiz ordusunu Kureyş’e göstermek, mekkeyi savaşmadan teslim olmaya ve kurtuluşa çağırmak istiyordu.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla