Konu: Asrı saadet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-10-2018, 08:36   #88
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak nurnet.org şehitlerin efendisi Hz. Hamza

*Şehidlerin efendisi olan Hazreti Hamza (ra), Peygamberimiz (sav)’in amcalarının en küçüğüdür.
Babası Abdulmuttalib, annesi ise Hale’dir. Annesi, efendimiz (sav)’in vâlidesi Hz.Âmine’nin amca kızıdır.Peygamberimiz (sav)’i emziren Lebeb’in cariyesi Süveybe Hazreti Hamza(ra)’yı da emzirdiğinden Hamza ra Peygamberimiz (sav)’in süt kardeşidir*Hz Hamza orta boylu, güçlü kuvvetli, heybetli, onurlu bir sahabedir. iyi bir avcı keskin bir nişancı, Kureyş’in en şereflisidir. Mazlum dostu cesur bir savaşçıdır Hamza Ebû Cehil’in Peygamberimiz(sav)’e yaptığı hakaret sonucu müslüman olmuştur.*Peygamberimiz(sav)Safâ tepesinde iken Cehil ve arkadaşları Peygamberimiz(sav)’e hakaret eder. Hazreti Hamza (ra) Peygamber efendimiz(sav)’e hakaret edilince, Kureyş kâfirlerine Kardeşime kötü söz söyleyen, kalbini inciten sen misin?” diyerek, boynundaki yay ile, Cehil’in başını yardı

*kâfirler Hazreti Hamza ya saldıracaktılar. büyük çarpışmadan korkan Cehil, “Dokunmayınız, Hamza haklıdır, Onun kardeşi oğluna kötü söyledim.” Aman, ona ilişmeyin Bize kızar da müslüman olursa Muhammed kuvvetlenir.” dedi. Hazreti Hamza müslüman olmasın diye, kafasının yarılmasına râzı oldu. Hamza, hatırı sayılır, kıymetli ve kuvvetli idi.*Hamza(ra), Peygamber(sav) efendimizin yanına gelip “Yâ Muhammed ( aleyhisselâm ) Cehil’den intikamını aldım. Onu kana boyadım üzülme, sevin” dedi.Peygamberimiz(sav) “Ben, böyle şeylere sevinmem.” buyurdu.Hamza “Seni sevindirmek, için, ne yapayım.” dedi.efendimiz(sav) “Ben senin îmân etmen ile, kıymetli bedenini Cehennem ateşinden kurtarman ile sevinirim.” buyurdu. Hamza müslüman oldu. *Hazreti Hamza(ra)’nın müslümanlığına Hazreti Muhammed(sav) çok sevindi, müşriklerse üzüldü. Müslümanlar, kuvvetlendi Hazreti Hamza(ra) cengâver, cesur, merd, pehlivan ve kahramandı Kureyş müşrikleri müslümanlara, eziyet edemediler Hazreti Hamza(ra)’nın kılıcından çekindiler.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla