Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-17-2018, 08:47   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak ehlisünnetbüyükleri.com
ŞEYH ŞAMİL KAFKAS KARTALI

*Otuzdokuz yaşındaki Şeyh Şâmil, hitâbet kudreti ve kılıcına sarıldı Kafkas hanlıklarını Rus esâretini kabûl eden müslümanları tek bayrakta toplamak için, köy köy, dolaşdı. Dağları, yaylaları uçurumları aştı kabileleri bir araya topladı rus esâretini ve rus mezalimini anlattı İslâmiyeti ortadan kaldırmayı, müslümanın namusunu kirletmeyi, çocukları kılıçtan geçirmeyi şeref sayan rus hâinlerinin alçaklığını anlattı.*Şeyh şamile göre rus ordularını dize getirmek ancak düzenli bir orduyla mümkündü dışardan hiçbir yardım gelmeyecekti, şamil hitâbetiyle halkı cezbediyor, müslümanlık aşkıyla yanan insanların kalblerine kıvılcım salıyordu. şehidlik mükâfâtının Cennet olduğunu bildiriyor, emir ve yasaklara uymanın hürriyet ile mümkün olacağını kalblere nakşediyordu. *Şeyh Şâmil gecelerini gündüzlere kattı istirahatları terk etti nizamlı bir ordu ve teşkilât kurdu nâiblerini ordu ve mülkîyenin başına getirdi. en meşhûr naibleri Taşof Hacı, nûr Muhammed, Hacı Murâddı Yararlık gösterenlere altın ve gümüş nişanlar veriyor nişanlara; “Sonunu düşünen cesur olamaz”, “Kuvvet ve yardım Allahü teâlâdandır” cümlelerini yazdırıyordu. Şeyh Şâmil’in nâibleri memleketin askeri birliklerin sevk ve idâresinde üstâd idiler.

*Güney Kafkasya ve Kafkas Türklerinin şanlı mücahidi Şeyh Şâmil, sâdece bir ilim adamı değil, mâlî, mülkî, askeri teşkilât ve savaş dehası idi başarılarını, dünyâya parmak ısırtan yiğitliklerini, sevk ve idâre kabiliyetini üzerinde taşıyordu. kudretli elinde, devlet; adâlet ve ahlâk temelleri bir makine intizâmıyla çalışıyordu*Şeyh Şâmil, akıncılarıyla Rus ordularına baskın yapıyor, rusları Kafkasya’dan def etmek istiyordu baskınlarıyla harplerde hep galip geldi. Düşmandan silâhlarını askerine dağıttı. Kısa zamanda ismi efsane haline geldi Çar Nikola, Kafkas savaşlarında başarılı olamadığını görünce, Şeyh Şâmil’i elde ederse, kafkasların teslim olacağına inanıyordu.
*Rus çarı Şeyh şamile Kafkas müslümanlarını toplamakdan vazgeçerse, kendisine en büyük makamların, verileceğini krallık tâcı giydirileceğini, Çarlık hazînelerinin ayaklarına serileceğini bildiriyor şeytanî teklifler hazırlıyordu Şâmil’i sarayına da’vet etti Generaller Şeyh Şâmil’i büyük bir saygıyla selâmladı İmâm hızla ayağa kalktı “Namazım geçiyor” General! O Nikola’ya git ve de ki: Senin yerinde şu anda kendisi olsa ve alçak teklifleri yapmak cesâretinde bulunsaydı, ilk ve son cevâbımı kırbacımla verirdim”

*hiddetlenen Şeyh Şâmil rus generaline seslenerek çarına söyle! Kahraman halkımın kalblerinde kök salan eşsiz zafer imanını kökünden kazımadıkça, mübârek vatan topraklarını en son kaya parçasına kadar müdâfaa etmekten bizi men edemeyeceksiniz. Dînim ve vatanım uğrunda, çocuklarımı kılıçtan geçirseniz, zürriyetimi kurutsanız, teb’amı öldürseniz, yek başıma son nefesime kadar sizinle savaşacağım. Çar Nikola’yı tanımıyorum. *Rus General Çar’ına durumu bildirdi.Kafkas başkumandanı General Feze’yi, İmâm Şâmil’e gönderdi. Şamilin cevabı şudur:
Ben, Kafkas müslümanlarının hürriyeti için silâha sarılan gazilerin en aşağısı Şâmil Allahü teâlânın himâyesini Çar’a feda etmemeye yemîn ettim müslümanım. Çar Nikola’yı tanımadım emirleri dağlarda geçersizdir Çarın da’vetine icabet etmeyeceğim fânî vücûdumun parça parça kıyılasa vatanımda taş üstünde taş bırakılmasa, kararımı değiştirmeyeceğim. Cevâbım budur çar Nikola’ya ve kölelerine ma’lûm ola
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla