Konu: Sözler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-31-2018, 09:28   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Senin olmadığın yerde seni savunanlar, gerçek dostlarındır. / Hz Ali

Şu iki insanı asla unutmayın: İhtiyaç anında yanınızda olanı, zor zamanda yalnız bırakanı. / Hz Ali

Allah'ın beni sevdiğini, istediğim her şeyi vermemesinden anlıyorum. / Hz Ali

Allah seni özgür yaratmışken, başkasının kölesi olma. / Hz Ali

Güzel ahlak, en güzel dindarlıktır. / Hz Ali
sözü paylaş

Fikri fikrinizle uymayan insanla, fazla meşgul olmayınız. Fikirde ki ayrılık kolay giderilmez. / Hz Ali

Kalpler iyilikle kazanılır. / Hz Ali

Hırs seni kul etmesin, Allah seni hür yarattı. / Hz ali

Elde edeceğin servet yitireceğin şerefe değmez. / Hz Ali

Bir insanı layık olmadığı yere koymak zulümdür. / Hz Ali

Ayıbın büyüğü, aynısı sende varken başkasını ayıplamandır. / Hz Ali

Akıllı adamın yüreği sırlarının kasasıdır. / Hz Ali

Hiçbir acı cehaletten daha fazla zahmet verici değildir. / Hz Ali

Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün, şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır. / Hz Ali

İmanınızı sadakayla, mallarınızı zekatla koruyunuz. Bela dalgalarını da dua ile savınız. / Hz ali

Zulmün iki unsuru vardır: zalim ve mazlum. Zalim, zulmettiği için; mazlum da zulme rıza gösterdiği için hesaba çekilir. / Hz Ali

Cennet cömertlerin, cehennem cahillerin yeridir. / Hz Ali

Arkadaşa kavuşmak hüznün dağılışı, sevgiliye kavuşmak kalbin cilasıdır. / Hz Ali

Herkesi affedin ama vatan hainlerini asla affetmeyin! / Hz Ali
sözü paylaş

Ey oğullarım, size vasiyet ederim. Dünyaya rağbet etmeyiniz. Benim için ağlamayınız. Doğruluktan hiç bir zaman ayrılmayınız. allah?ın Kitabı ile iş görünüz. Zalimlere düşman, mazlumlara yardımcı olunuz. / Hz Ali

Arkadaşını zorlukta, gıyabında ve ölümünden sonra korumayan dost, dost değildir. / Hz Ali

Suçların en çetini, sâhibine ehven ve ehemmiyetsiz görünenidir. / Hz Ali
sözü paylaş

Cahilin cahilliğini kanıtlamak kolaydır fakat ona itiraf ettirmek güçtür. / Hz Ali

Batıla yardım eden, hakka zulmeder. / Hz Ali
sözü paylaş

Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. / Hz Ali
sözü paylaş

Korku ümitsizliğe eş olmuştur; utanç mahrûmiyete. Fırsat bulut gibi geçip gider; hayırlı fırsatları elde etmeye çalışın. / Hz Ali

Üç şeye riayet eden mesut olur: nimet ulaştığında şükretmek, rizik kesildiğinde mağfiret dilemek, sıkıntıya düştüğünde çok la havle vela kuvvete illa billah demek. / Hz Ali

Cömertlik, istemeden vermektir. İstendikten sonra vermemekse utançtandır ve kötüdür. / Hz Ali

Yoksul bir adam kendi ülkesinde yabancı gibidir. / Hz Ali
sözü paylaş

Dünya hüzün yeridir. Gariplerin sıkıntısı bitmez. / Hz Ali

Kim ölümün yokluk olduğunu zannederse, onun yokluğu yaşamıyla başlamıştır. / Hz Ali

İman, kabul olan söz dil ile şehadet etmek, yapılmış olan amel ve akıl ile tanımaktan ibarettir. / Hz Ali

Bilgiyle dirilen, ölmez. / Hz Ali

Dostları yitirmek, gurbete düşmektir. / Hz Ali
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla