Kaynak dinihikayeler.android programı
*Meşhur velilerden Habib-i Acemî k.s. zamanında, eşsiz bir hadise yaşanmıştır: Horasanlı bir adam, evini onbin dirheme satarak, Habib-i Acemî'yi buldu ve ondan şöyle bir istekte bulundu eşimle hacca gidiyorum. onbin dirhem parayla Basra'da benim için uygun bir ev alıver. Horasanlı ve eşi Mekke'ye yola koyuldu. Basra'da müthiş bir kıtlık başgösterdi. Habib-i Acemî Hazretleri emanet parayla gıda maddeleri alıp, sahibinin hayrına muhtaçlara dağıtdı. Adamın rızası olmazsa, parayı geri verecekti. Horasanlı, hac dönüşünde evini sordu. Habib-i Acemî dedi ki: Rabbimden sana Cennet'te bahçeli bir ev alıverdim! *Adam eşine haber verdi. Kadın tapusunu istedi. Habib-i Acemî şöyle bir senet verdi 'Bismillah.. Bu senet, Habib'in Horasanlı için Rabbinden aldığı evin tapusudur. Allahu Tealâ bu evi Horasanlı'ya verecek ve Habib'i de borcundan kurtaracaktır...' senedi alam kırk gün daha yaşadı. Ölmek üzereyken, tapu senedinin kefenine konulmasını vasiyet etti. kabrinin üzerinde, bir levhaya parlak bir yazıyla şöyle bir yazı yazılmıştı Habib Ebu Muhammed'in Horasanlı için onbin dirheme aldığı evin beratıdır. Rabbi, Habib'in istediği evi verdi ve Habib'i borcundan kurtardı.' A sadece sizinle *Hz. Ali bir gömleğin Kollarını kısaltmaya terziye götürür. Terzi: “Hz. Ali’yi tanıyamaz Bu adam mecnun olmuş. Gelin deli görün…” deyince, Hz. Ali “Elhamdulillah!” Ben Resulullah’dan duydum, sizden biriniz hakkında halk “delidir” demedikçe kamil mü’min olamaz…”buyurdu
|