Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-10-2018, 08:50   #173
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
akses Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

PKK FETÖ CHP koalisyonlu bir Meclis ve Başkan'lık, ülkeyi gavura teslim etmek, hazineyi boşaltmak, yatırımları iptal etmek, IMF ile anlaşmak demektir.

Halk doğru tercih yaparsa bu sistem iş görür.
Eğer cumhurbaşkanlığı sistemi denilen bu sistemi samimiyetle savunuyorsanız cumhurbaşkanının ve meclis çoğunluğunun farklı siyasi görüşler tarafından temsil edildiği durumlarda da savunmalısınız. Çünkü başkanlık sistemi ya da cumhurbaşkanlığı sistemi denilen sistemlerin her ikisi de çift başlılık ihtiva etmektedir. Önceki mesajımda sadece iki misal verdim. Sistemde başka türlü de çift başlılık oluşabilir. Mesela cumhurbaşkanlığına Meral Akşener'in seçildiği ama meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'nın elde ettiği bir sonuç da gerçekleşebilir.

"Ben bu sistemi (cumhurbaşkanlığı sistemi) savunuyorum ama yönetimde ancak tek başlılık oluştuğunda yani cumhurbaşkanı ile meclis çoğunluğunun aynı siyasi görüşte ya da birbirleriyle ittifakta olduğu durumlarda savunuyorum; yönetimde çift başlılık oluştuğu yani cumhurbaşkanının siyasi görüşü ile meclis çoğunluğunun siyasi görüşü birbirlerine karşıt olduğu durumlarda bu sistemi savunmuyorum" demek gerçekte bu sistemi savunmamak anlamına gelir. Eğer bu sistemi samimiyetle savunuyorsanız misal verdiğim üzere cumhurbaşkanlığına Erdoğan'ın seçildiği fakat meclis çoğunluğuna Erdoğan'ın karşısındaki siyasi görüşlerin hâkim olduğu durumda da savunmalısınız. Çünkü başkanlık sistemi de cumhurbaşkanlığı sistemi de doğaları gereği ihtiva ettikleri çift başlılık nedeniyle çift başlılığa açık yönetim modelleridir.

Sorum çok basit: 24 Haziran 2018 akşamı yönetimde herhangi bir şekilde çift başlılık oluşur da cumhurbaşkanı ve meclis çoğunluğu farklı siyasi görüşe sahip olursa, 'Yönetim sistemimiz ne güzel, demokratik de bir seçim yaptık ve artık kafamız muhtemel 24 Haziran 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekillliği Seçimlerine kadar rahat' diyebilecek misiniz? Eğer herhangi bir şekilde çift başlılığın oluştuğu bir sonuç sonrasında 24 Haziran 2018 akşamında ve 25 Haziran 2018 sabahında bunu diyemeyecekseniz lütfen bu sistemi savunmayın. Çünkü defalarca belirttiğim üzere başkanlık sistemi de cumhurbaşkanlığı sistemi de çift başlı birer yönetim modelidir ve bu sistemleri savunanlar onların ihtiva ettiği çift başlılığı da savunmak durumundadır.

Konu Cihannur tarafından (05-10-2018 Saat 09:47 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla