Kaynak izafet.net Anne ve Babaya Dua
*Allah’ım, kulun ve resulün Muhammed’e onun tertemiz Ehl-i Beytine salat eyle salatlarının rahmetinin, bereketlerinin en üstünüyle onları üstünleştir. Allah’ım, ey merhametlilerin en merhametlisi, anne ve babamı saygınlık ve salatın ile özgünleştir. Allah’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve anne ve babam için bana farz olanları bildir.beni emrettiklerini eksiksizce uygulamaya geçirmekte tembellik etmemeye muvaffak et. Allah’ım, hz Muhammed ile bizi onurlandırdığın gibi ona ve âline salat eyle; Allah’ım anne ve babama saygı duyayım; şefkatli anneme
iyilik edeyim. Anne ve babama itaatimi ve iyi davranmamı,göz aydınlatıcı ve sudan daha yürek serinletici kıl; *onların isteğini kendi isteğime tercih edeyim; onları hoşnut tutayım; az da olsa onların bana yaptığı iyiliği çok, kendi iyiliğimi az göreyim. Allah’ım, onlara karşı sesimi kıs; sözümü güzelleştir; huyumu yumuşak, kalbimi şefkatli kıl onlara sevgiyle yaklaşmaya muvaffak et beni. Allah’ım, beni eğitmelerinin karşılığını ver onlara; onları ödüllendir; onları koru. Allah’ım, onlara dokunan eziyeti, kötülüğü yok et günahlarını bağışla derecelerini yükselt, iyiliklerinin fazlalaştır kötülükleri iyiliklere çeviren yüce Allah’ım, onların kötü sözlerini, haksızlıklarını, bağışla, ihsan et vebalini kaldır Çünkü ben; bana iyilik et Rabbim. Anne ve baba hakkı büyüktür; iyilikleri çoktur Onlara minnettarım, adalet ölçüsüyle onların yaptıklarını ödeyemem
*Onların hakkı ödenmez ey rabbim onlar beni yetiştirip korudular zahmetler çekip zora katlandılar kesinlikle onların hakkını ödeyemem; onlar hakkıyla hizmet edemem. ey Rabbim, yardım istenilenlerin en iyisi; onlara karşı vazifemi yerine getirmekte başarı ver, ey medet umulanların en doğrusu; ve herkesin cezalandırılacağı gün” beni anne ve babaya kötü davranıp incitenler zümresine katma. Allah’ım, hz Muhammed’e, âline ve zürriyetine salat eyle mü’min kullarının babaları ve annelerine verdiğini anne ve babama ver, ey merhametlilerin en merhametlisi. Allah’ım, namazlarımda, dualarımda ve her saatimde onları unutturma. Allah’ım, beni ve onlara duâ etmem sebebiyle bağışla; tüm iyileri mağfiretle bağışla;
Allahım anne ve babamdan razı ol cennetteki selamet yerlerine ulaştır bağışlananları birbirine şefaatçi kıl Şefkatinle, mağfiret ve rahmetinle cennette bizleri bir araya getir. sen, fazl ve nimet sahibi rahmedenlerin en merhametlisisin. *
|