Kaynak mumsema.com
Esmaül Hüsna* duası Senai Demirci
*Senin gölgende günah defterleri yanıp kül olur
Sen affetmeyi seversin Günahımı affed
Sen nezaketle affed sil günahlarımı mahcup etme beni Hatalıyım kusurluyum isyanim çoktur utanıyorum Aldandım affını umuyorum Ya Rauf
Yoklugumu var eyleyensin Sen şefkatlilerin en şefkatlisisin Cemalinle iltifat et refetinle muamele et* Ya Malikü’lmülk Mülk senindir Senindir mülk dilediğini mülküne dahil edersin Bedenim senin mülkündendir Hücre hücre tek sahibimsin Kalbim senindir tek sahibim sensin Sözüm senindir Ruhum senindir Hayatımda ölümünde senindir*
Yokluğumda da varlığımdada tek sahibimsin
Mülkünün haricinde yer yok ki çıkayım
Başka kapı yok ki çalayım yanına al beni
*Ya Zü’l-celal Ve’l-ikram! Keremin öyle bol ki
Bir çiçeğin güzelliğinde baharın ihtişamını gizlersin
Lütfun öyle çok ki senin Bir damla suya bin hayat bahşedersin Lütfunu ihtişamla açık edersin
Görünmen öyle açık ki senin Zuhurunun siddetini gözlerden gizlersin Cemalini kereminle gösterirsin
Sen ki en sevgilini(asv) elçi eylersin En sevgilini en sevgili eyle bana Karanlıklarımı dağıt nur eyle beni
Ya Muksit! Hak senin* katındadır Her muhtaca payını veren senin adaletindir Payıma düşene razı eyle beni Fazlından fazla fazla ver bana
*Ya Cami Sen ki ibrahim’in(as) kuşlarını dağ başlarından toplayansın Az olan sevaplarımı* topla hesap gününde iyilik senin katındadır Yetersiz olan iyiliklerimi topla hesap gününde Yokluğu varlığa şebnem eyleyensin Kerem et beni ve kardeşlerimi cem eyle iyiler meclisine kat Ya Ganiyy Öyle Ganiyysin ki lütfunu hak etmek gerekmez
Elim istediklerime yetişmiyor kalbimin emelleri* bitmiyor Hayallerime kainat dar geliyor istesem ancak senden isterim iyyakenestain iyyakenastain
Ya Mugni zenginlikler ikramındır Elimizde olanlar değil sadece elimizdekiler senin ihsanındır
Sahip olduklarımız değil tüm varlığımız senin ikramındır senden başkalarına el açtırma beni
Yalnız sana karşı fakir olanlardan eyle beni
*Fakirlikden azad eyle nefsimi Neyim varsa senden bilenlerden eyle beni Kainata dilenci eyleme kalbimi Senin nazlı bir misafirin olarak ağırla iki dünyada beni Ya Mani Sen mani olursan kimse manileri kaldıramaz Sen engelleri kaldırırsan hiçbir şey engel olamaz Hakim sensin Zarar da fayda da senin iznindedir Zarara izin vermen hikmetledir
İyilik senden kötülük nefsimdendir sen iyileştir beni Zarar da görünse faydadır taktir ettiğin Kendime faydam yok zarardan kurtar beni Ya Nafi Yoku var edensin Kömürü elmasa çevirensin Vicdanıma sakladığın sır* Adem’in(as) pişmanlığını açık eden dua gibi Kalbime koydugun muhabbet ibrahim’e(as) ateşi serin eyleyen sır gibi Bana bahşettiğin hayat öyle bir Kevser ki isa’nın(as) ölüleri dirilten dokunuşu gibi
*Tenime verdiğin afiyet öyle bir merhem ki Eyyub’un(as) yaraları iyileştiren devası gibi Gözlerime değen nazarın öyle bir ışık ki
Yunus’u(as) karanlıktan çıkaran nuru gibi
Yüzüme tebessümü koyan yaradışın öyle güzel ki
Yusuf’u(as) yüzüne tutulan ahime gibi Bana vaat ettiğin cennet öyle bir müjde ki hz Muhammed’in canlar okşayan tebessümü gibi Her hayr senin elindendir katında hayra eriştir beni Her menfaat senin taktirindedir rahmetinden menfaatlendir beni
Her fayda senin izninledir lütfundan faydalandır beni Sensiz benden bana çare yok bana iyiliğin gerek Sensiz kimseden kimseye fayda yok bana kalbi selim gerek *Ya Nur Sen varlık aleminin nurusun Sendendir çehrelerden parlayan nur Sendendir göze bakış veren sır Sendendir gönle neşe veren sürur Seninle nurlanır kalbim seninle aydınlanır aklım Nurunu yagdir bana Ya Hadi kalplerimize Hak vicdanımıza Hakkı aşina eyleyen inayetini kâr eyle bana hidayetini yar eyle bana Yolunu yol eyle bana lütfunu bol eyle bana Ya Bedi Hiçligi varlıkla taçlandıransın Varlığı yoktan süsleyensin Sen ki* eşsiz güzellikte yaratırsın Eşsiz yakınlığına al beni Sen ki her isi özen ve incelikle tamamlarsın İnceden inceye sev beni Ya Baki Ne zaman lezzet alsam Lezzetleri daim eyleyensin Ne zaman kavuşsam Kavuşmaları sahici eyleyensin
Ne kadar çok sevdam varsa Kalbime ebedi sevdalar düşürensin Ömrüm kısa elim yetişmiyor Baki olan ancak sensin Beka bahşet imanıma
Ya Varis Yitirdiklerim senin katındadır Bitirdiklerim senin yanındadır Unuttuklarim senin hatırındadır
Gidene de kalana da Varis sensin Ebedi kavuşmalar ver bana Ya Reşid Ya Rab sensin mürşit Yönümü sana çevir yolumu sana getir
Ya Sabur Eyyub’a(as) sabrı öğrettin
Eyyub’a(as) sabrı sen verdin Sen ki sabrı için Eyyub’a(as) översin Sensin Sabur asıl sabreden sensin Sabredersin ki cezalandırmak ta acelen yok
Sabrın var ki pişmanlara mühletin çok
Sabrın öyle ki sabretmeyenlere bile sabırsızlığın yok Sen ki bütün sabredenlerin sabır sebebisin
Muhabbetine mahzar olanlardan* eyle beni
~ AMIN ~
|