Kaynak dua ve sureler android programı
Resulullah buyuruyor
Babanıza iyilik edin oğullarınız da size iyilik etsin.
Bana itaat eden Allah'a itaat etmiş olur. Bana âsi olan da Allah'a asi olmuş olur.
Emire* itaat eden bana itaat etmiş, Emir'e asî olan bana da asi olmuş olur.
doğruya çağırana ve uyanlara sevap verilir. Ve onların sevabı eksilmez.
Sapıklığa çağırana günah verilir. ona uyanların günahlarından hiçbir şey eksilmez.
Beş günahın keffâreti yoktur. Bunlar; Allâh'a şerik koşmak,adam öldürmak,mümine iftira etmek, muharebeden* kaçmak ve yalan yere yemin*
Beşikten mezara kadar ilim tahsil ediniz.
Biat etmeyerek ölen cahiliyet zamanında ölür*
Cemaatten ayrılarak ölen cahiliyette ölür
Binekli yürüyene, yürüyen durana, az olanlar çok olanlara, küçük büyüğe selâm verir.
Bir adamın hayra sarfettiği paranın en efdali, Allah yolunda atı için verdiği ve Allah rızası için mücahid arkadaşlarına sarfettiği paradır.
baba, çocuğa güzel terbiyeden iyi miras bırakamaz
insanın* zenginliği, dünyada yaptığı iyiliklerdir.
kul ki,Allâhü Teâlâ onun kalbinden beşere merhamet yaratmamıştır,haib ve hâsir olmuştur
Bir topluluk bir yere vardığında, birinin selâm vermesi ve Oturanlardan birinin* selâm alması yeterlidir.
Allah (c.c) korkusundan ağlayan ve Allah* rızası nöbet bekleyen igözü cehennem ateşi yakmaz.
Büyüklerle oturunuz, alimlere sorunuz. Hikmet ehli ile düşüp kalkınız.
Cahiller cesur olurlar.
- Cenabı Hakkın rızası aranan bir ilmi sırf dünya metaına nail olmak için öğrenen bir kimse, kıyamet gününde cennet’in kokusunu bile duymaz.
- Cennet, onun ayakları altındadır.
- Dünya tatlı ve manzarası câziptir. Allah sizi dünyâda başkalarına halef kılacak ve nasıl muâmele edeceğinize bakacaktır. Binâen aleyh dünyâdan korkunuz ve kadınlardan korununuz.
- Dünyada iki yüzlü olanlar, kıyamet günü ateşten iki yüzlü olarak gelirler.
- Dünyanızı ıslah ediniz. Yarın ölecekmiş gibi de ahiret için çalışınız.
- Düşmanlarınızın en kuvvetlisi içinizdedir.
- Eğer biriniz, hoşlanmadığı bir rüya görürse, hemen kalkıp namaz kılsın ve o rüyayı kimseye anlatmasın.
- Evlâdım! Evine girince selâm ver ki, selâmın hem sana, hem de aile halkına bir bereket olsun.
- Evlat kokusu, cennet kokusudur.
- Ey insanlar! Allah’a tövbe ve istiğfar ediniz, ben günde yüz kere tövbe ediyorum.
- Farz ibadetlerinden sonra Allâh yanında amellerin en sevgilisi (rızâsına muvâfık olanı) , müslümanın kalbine sevinç koymaktır.
- Gece ile gündüz müsavi olduğu veya ahirzaman yaklaştığı vakitte mü’minin rüyası ekseriye doğru olur. Mü’minin rüyası nübüvvetin kırkaltıda bir cüz’üdür. Müslimin diğer bir rivayetinde: Sizden hanginiz en doğru sözlü ise onun rüyası da en doğrudur.
- Gizli ve âşikâr her işinde,Allah'dan korkmayı tavsiye ederim..
- Güçlü kimse insanları güreşte yenen değil, belki hiddet anında kendini zapteden, iradesine sahip olan adamdır.
- Günahlara tevbe eden günah işlemeyen gibidir. Günahlara tevbe ve istiğfar edip, o günaha devam eden,Rabbi ile istihza (alay) eden gibidir.
- Haset, ateş nasıl odunu yer yutarsa iyilikleri yer yutar, mahveder.
- Hayır büyüklerinizle beraberdir..
|