Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-05-2018, 08:43   #1
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart Hadisi Şerifler
Kaynak riyazus salihin android programı




قالالله تعالى :*وَتُوبُوا إلى اللَّهِ جَمِيعًا أيها الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ*..
Hepiniz topluca, günahkar davranışlardan dönüp Allah’a tevbe edin ve yönelin ki, kurtuluşa dünya ve ahiret mutluluğuna eresiniz.” (Nûr)

قالالله تعالى :*اِسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إليه..

“Rabbinizden günahlarınız için bağışlanma dileyin ve sonra tevbe ve pişmanlık tavrı içinde O’na yönelin.” (Hûd)

قالالله تعالى :*يَآأيها الَّذِينَ اَمَنُوا توبوا إلى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحًا..
Ey iman edenler! Tam bir pişmanlık ve gönül huzuru içinde gösterişten uzak Allah’a tevbe edin.” (Tahrim)

Rasûlullah buyurdu Allah’a yemin ederim ki günde yetmiş defadan fazla Allah’tan beni bağışlamasını diler ve tevbe ederim.” (Buhârî)

Rasûlullah buyurdu: “Kişinin, cemaatle kıldığı namaz çarşıda, işyerinde ve evinde kıldığı namazdan yirmi derece üstündür.

bir kimse güzelce abdest alır, sadece namaz niyetiyle camiye gelirse, camiye girinceye kadar her adımla o kimsenin derecesi yükselir ve bir günahı bağışlanır.

Camiye giren namaz için kaldığı sürece namaz kılıyormuş gibi sevap kazanır.

Namaz kılan kıldığı yerde kaldıkça kimseye eziyet etmediği ve abdestini bozmadığı ve dünyevî konuşmadığı sürece melekler şöyle dua ederler: Allah’ım sen ona rahmet et acı Allah’ım sen onu bağışla affet Allah’ım sen onu tevbesini kabul et.

Rasûlullah buyurdu: “Allah iyilik ve kötülükleri takdir edip yazdıktan sonra bir kimse iyilik yapmaya niyetlenir de yapmazsa, Allah yapılmış tam bir iyilik olarak sevabı yazar, iyiliği yaparsa ona on iyilik sevabı yazar sevabı yedi yüze ve daha fazlasına çıkarır,

kim kötülük yapmaya niyetlenir ve vazgeçerse Allah ona tam bir iyilik sevabı yazar, kötüye niyetlenir ve yaparsa Allah bir günah yazar.”

Rasûlullah buyurdu Mirasçılarını zengin bırakman onları muhtaç bırakıp ta insanlara el avuç açacak halde bırakmaktan hayırlıdır.

Allah rızasını düşünerek yaptığın harcamalara; eşinin ağzına koyduğun lokmaya kadar yaptığın tüm harcamalardan mutlaka sevap kazanırsın”

sen burada kalmayacaksın. Allah rızası için güzel işler yaparak dereceni yükselteceksin. Allah’tan umarım çok yaşayacak, mü’minlere fayda, kafirlere zarar vereceksin. Ya Rabbî ashabımın hicretini tamamla onları geri çevirme.

Rasûlullah buyurdu “Allah sizin bedenlerinize ve yüzlerinize değil kalplerinize bakar.

Rasûlullaha soruldu biri cesaretini göstermek diğeri milletini korumak öteki ise kendisine yiğit dedirtmek için savaşandan hangisi Allah yolundadır? Rasûlullah şu cevabı verdi. “Kim İslâmiyet ve tevhid kelimesi yüce olsun diye savaşıyorsa, o Allah yolundadır. şehid ona denir

peygamberimiz buyurdu: “İki müslüman kılıç çektiğinde öldüren de ölen de cehennemdedir.” Çünkü arkadaşını öldürmek istiyordu.”

Peygamberimiz Tebük savaşından döndüğünde buyurdular: “Medine’de arkamızda kalan öyle kimseler var ki; hangi yolu geçsek onlar da bizimle sevap kazanırlar, onları özürleri alıkoymuştur.”

Kim de elde edeceği bir dünyalık veya evleneceği bir kadına ulaşmak için hicret etmişse hicretinin karşılığı hicret ettiği şeye göre değerlendirilir.” (

Rasûlullah buyurmuşlardır: “Kıyamete doğru bir ordu Kabe’ye saldırmak üzere yola çıkacak, çıplak çöl gibi bir yere geldiklerinde hepsi birden yerin dibine batırılacaklardır.” Ahirette de diriltilip niyetlerine göre hesaba çekileceklerdir.”

peygamberimiz buyurdu: “Mekke fethinden sonra artık hicret yoktur. Yalnız cihad ve cihad niyetinde olmak vardır.

Allah yolunda savaşa çağrıldığınızda hemen katılın.”

Peygamberimiz buyurdular ki: “Hasta olmaları yüzünden Medine’de kalıp savaşa katılamayan kimseler var siz bir yolda yürüdüğünüzde onlar niyetlerinden dolayı sizinle beraberdir.” Başka bir rivayette ise: “Sevapta size ortak oldular.”

kendilerine yalnız Allah’a ibadet etmeleri, içtenlikle yalnız O’na iman ederek batıldan uzak durmaları, namazda devamlı olmaları zekat vermeleri karşılıksız harcamad emrolunmuştu. İşte dosdoğru din de budur.” (Beyyine )

unutmayın ki, onların ne etleri Allah’a ulaşır, ne de kanları. O’na ulaşan, yalnızca sizin iyi niyet ve samimiyetinizdir.

onları sizin yararınıza sunuyoruz ki, O’nun sizi doğruya iletmesine karşılık, O’nun şanını yüceltip tekbir getiresiniz için. Ey Muhammed güzel davrananları müjdele” (Hacc)

De ki: “Kalplerinizdekini gizleseniz de, açığa vursanız da Allah bilir. Zira O göklerde ve yerde olan her şeyi bilir. Allah’ın gücü her şeye yeter.”
Âli İmrân


Rasûlullah buyurdu “Yapılan her iş niyetlere göre değer bulur.

Herkes yaptığı işin karşılığını niyetine göre bulur.


Hamd âlemlerin Rabbi oAllâh’a mahsustur. Yalnız O’ndan yardım diler, ve O’ndan mağfiret taleb ederiz. Nefislerimizin şerrinden ve kötü amellerden O’na sığınırız.

Allâh’ın hidayete erdirdiğini hiç kimse saptıramaz, O’nun saptırdığı kişiyi hiç kimse hidayete erdiremez.

Şehadet ederim ki, Allah’tan başka ibâdete lâyık hiçbir ilâh yoktur. O birdir, ortağı da yoktur; Muhammed sallallahu aleyhi vesellem O’nun kulu ve elçisidir.

قالالله تعالى :*يَأيها الَّذِينَ آمَنوُا اتَّقوُا اللهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلاَ تَمُوتُنَّ إلا وَأنتمْ مُسْلِمُونَ*.

« Ey iman edenler! Allâh’tan hakkıyla korkun ve ancak müslümanlar olarak ölünüz »

قالالله تعالى :*يَأيها النَّاسُ اتَّقوُا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالا كَثِيرًا وَنِسَاءً وَاتَّقوُا اللهَ الَّذِي تَسَاءَلوُنَ بِهِ وَالأرْحَامَ إن اللهَ كان عَلَيْكُمْ َرقِيبًا*.

« Ey insanlar ! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının.

Adını kullanarak birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah’tan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten sakının. Hiç şüphesiz Allah gözetleyicidir »

قالالله تعالى :*يَأيها الَّذِينَ آمَنوُا اتَّقوُا اللهَ وَقوُلوُا قوْلاً سَدِيدًا يُصْلِحْ لَكُمْ أعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنوُبَكُمْ وَمَنْ يُطِعِ اللهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيمًا*.

« Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve doğru söz söyleyin. Böylece Allah işlerinizi düzeltir günahlarınızı bağışlar.

Kim Allah ve Rasulü’ne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur »

قال: أَمَّا بَعْدُ فَإن خَيْرَ الحديثِ كِتَابُ اللَّهِ, وَخَيْرُ الهَدى هدى مُحَمَّد,ٍ وَشَرُّ الأمُور مُحْدَثَاتُهَا, وَكُلُّ بِدْعَةٍ ضَلاَلَة,ٌ وكل ضلالة في النار.
Resulullah buyurdu sözlerin en doğrusu Allâh’ın kitâbıdır. Yolların en hayırlısı aleyhisellem’in yoludur.

Dinde en şerli işler sonradan ortaya çıkarılan yeniliklerdir, sonradan ortaya çıkan her yenilik bid’at’tir,

her bid’at dalâlettir ve her dalâlet de ateştedir.

Kaynak riyazus salihin android programı


Gideceği hayırlı köy geldiği kötü köyden bir karış yakındı. Bunun özerine tevbe eden salih kılındıl

aleyhi vesellem yolculukta mestleri üç gün üç gece çıkarmamayı, abdest bozduktan ve uykudan sonra mestlere meshetmeyi ancak cünüp olunca mestleri çıkarmayı emrederdi.”

Rasûlullaha bir bedevî Ya Muhammed diye bağırdı. Bir kişi bir toplumu sever fakat hayırlı ameller yapamadığından onlara ulaşamazsa bu kimse kıyamet gününde sevdikleriyle beraberdir.”

Allah gökleri ve yeri yarattığı günden beri kapıyı tevbe edenlere açık bırakmıştır. Güneş battığı yerden doğuncaya kadar kapı kapanmayacaktır.

Rasûlullah buyurdu: “Güneş batıdan doğmazdan önce kim tevbe ederse Allah onun tevbesini kabul eder.”

Rasûlullah buyurdu Bir kul can çekişmeye başlamadıkça Allah onun tevbesini kabul eder.”

Rasûlullah buyurmuşlardır: “Ey insanlar Allah’a tevbe edin affedilmenizi isteyin ben günde yüz defa tevbe ederim.

Rasûlullah buyurdular: “Kulunun tevbesesine Allah’ın memnuniyeti sizden birinin ıssız çölde kaybettiği devesini bulduğu zamanki sevincinden çoktur.”

tevbeden dolayı Allah’ın duyduğu hoşnutluk ıssız çölde üzerindeki yiyecek ve içeceği ile birlikte devesini kaybetmiş ümitlerini yitirmiş bir ağacın gölgesine uzanıp yatan, derken devesini yanında gören kimsenin sevincinden çok daha fazladır.”

Peygamberimiz buyurmuştur: “Allah gündüz günah işleyennin tevbesini kabul için geceleyin
gece günah işleyenin tevbesini kabul için gündüz rahmet elini açarak günahları bağışlar, güneş battığı yerden doğuncaya kadar kadar bu devam eder

Rasûlullah buyurdu Allah’ın öyle bir rahmetidir ki; onu kullarından dilediğinin kalbine yerleştirir. Allah kullarından merhametli olanlara rahmet eder.”

Peygamberimizin hastalığı kendisini daraltınca hz Fâtıma Vah babacığım sıkıntın ne kadar büyük dedi. Rasûlullah Bu günden sonra baban için sıkıntı yoktur.” buyurdu. Rasûlullah vefat etti

Rasûlullah vefat edince Hz. Fâtıma: Vah babacığım Allah’ın çağrısına icabet etti… Gideceği yer Firdevs Cenneti olan babacığım… Vah ölüm haberini Cebrâil ile paylaşacağımız babacığım vah…

Peygamberimiz defnedilince hz Fâtıma şöyle dedi: Rasûlullah ’in üzerine toprak atmaya gönlünüz nasıl razı oldu?

Rasûlullaha Kızı Zeynep Oğlum ölmek üzeredir diyince Rasûlullah Veren de alan da Allah’tır, O’nun katında herşeyin belli bir vakti vardır, sabretsin ecrini Allah’tan beklesin.” buyurdular.

kızı hz zeynebin oğlu ölmek üzereydi Peygamberimize and veriyorum mutlaka gelsin diye haber Rasûlullah Çocuk üzere çırpınıp duruyordu. Rasûlullah gözlerinden yaşlar boşandı. Bu Allah’ın kullarının kalbine koyduğu acıma duygusudur” buyurdu.

Rasûlullah buyurmuşlardır: “Temizlik yani her türlü günah ve pisliklerden arınmak; imanın yarısıdır. Sübhanallah ve Elhamdülillah sözleri yer ve gök arasını doldurur, namaz bir nurdur, sadaka bir bürhan, sabır aydınlıktır.

Kur’ân senin ya lehinde ya da aleyhinde delildir. kişi Allaha emirlerini yerine getirmekle nefsini Allaha satarak kazanır , yada kendi nefsine uyup Allahın emirlerini çiğneyip kendisni şeytana satarak kaybeder

Rasûlullahdan istediler sonunda mal bitti.ve şöyle dedi: “Yanımda mal olsaydı sizden esirgemezdim, kim istemekten çekinir iffetli davranırsa Allah iffetini artırır, tokgözlüyü Allah muhtaç olmaktan kurtarır,

kim sabretmeye gayret ederse Allah sabır verir, hiç kimseye sabırdan daha geniş ve hayırlı birşey verilmemiştir.”


Rasûlullah buyurdu: “Mü’minin durumuna hayret edilir. her durumu onun için hayır sebebidir, bu özellik sadece mü’minlerdedir. sevince şükreder bu hayırdır, belaya sabreder bu da hayırdır.



قال الله تعالى :*يَآأيها الَّذِينَ اَمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ*.*.
“Ey iman edenler! Zorluklara ve sıkıntılara sabırla katlanın ve birbirinizle sabırda yarışın, cihad için hazırlıklı ve uyanık bulunun ve yolunuzu Allah ve kitabıyla bulun ki, kurtuluşa erebilesiniz.” (3 Âl i İmrân)

وقال تَعاَلىَ:*وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَىْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الأموال وَالأنفس وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ*.*.
Muhakkak ölüm korku açlık mal, can ve eksilmeyle sizi sınayacağız. zorluklara sabredip sebat ve dayanıklılık gösterenlere iyi haberler müjdele.” (Bakara)

وقال تَعاَلىَ :*إنما يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أجرهُمْ بِغَيْرِ حِسَابٍ*.
“Her türlü güçlüklere göğüs gerenlere mükafatları tartılmaksızın, ölçülmeksizin, hesapsızca bol bol verilir.” (Zümer)

وقال تَعاَلىَ :
وَلَمَنْ صَبَرَ وَغَفَر َإن ذَلِكَ لَمِنْ عَزْمِ الأمُور*.
Kim eziyetlere sabreder, yapılan kötülüklere de, intikam almayıp affetme yolunu tutarsa, şüphesiz bu hareketi yapılmaya değer işlerdendir.” (Şûrâ)

وقال تَعاَلىَ :*يَآأيها الَّذِينَ اَمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلوَةِ إن اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ*.
“Ey iman edenler! Sarsılmaz bir sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir.” (Bakara)

وقال تَعاَلىَ :وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ حَتَّى نَعْلَمَ الْمُجَاهِدِينَ مِنْكُمْ وَالصَّابِرِينَ وَنَبْلُوَ أخباركم*.
Andolsun içinizde Allah yolunda cihat edenlerle ve sıkıntılara göğüs erenleri belirleyinceye ve haberlerinizi açıklayıncaya kadar sizi imtihandan geçireceğiz.” (Muhammed)

Hz Ömer Ya Rasülallah zina etmiş bir kadının namazını mı kılıyorsun? deyince Peygamberimiz şöyle cevap verdi O kadın öyle bir tevbe etmiştir ki, tevbesi Medine halkından yetmiş kişiye dağıtılsa hepsine yeterdi.

Sen Cenâb-ı Allah’ın rızasını kazanmak için can vermekten daha iyi birşey biliyor musun?”


Rasûlullah Adem oğlunun bir vadi dolusu altını olsa bir vadi daha ister, onun ağzını topraktan başka doldurmaz.

Allah tevbe edenin tevbesini kabul eder.”

Rasûlullah Birbirlerini öldüren ve ikisi birden cennete giren iki kişiye Allah rızasını göstererek güler. Bunlardan biri Allah yolunda savaş ederken diğeri tarafından öldürülür. Katil olan sonradan tevbe eder müslüman olur o da Allah yolunda savaşarak şehid düşer.”

Ey iman edenler! Yolunuzu Allah’ın kitabıyla bulmaya çalışın; ve doğrulardan ve doğrularla beraber olun. (tevbe)

 

murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder