Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-18-2018, 20:45   #20
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak online kuraan.net

Şuara Suresinin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sav) buyurdu ki: “Her kim şu’ara Suresini okursa, hz Nuh*hz Hud*hz Salih*hz Şuayb*hz İbrahim*ve*hz Muhammed*(Sav)‘e iman edenlerin ve yalanlayanların sayısınca sevap verilir."
Her türlü zarardan korunmak için okunur.Kabakulak bölgenin etrafı çizilip Şuara suresinin 130. ayeti çizili olan kısmın içine yazılırsa, Allah’u Teala’nın izniyle şifa bulur Her türlü kötülüğün işlendiği günümüzde kendimizi ve ailemizi küfür, şirk ve sapkınlıktan korumak için Şu’ara suresinin 169. ayeti okunmalıdır.

ŞUARA SURESİ

Tâ, Sîn, Mîm.*Bunlar apaçık kitabın âyetleridir.*

Resulüm iman etmiyorlar diye kendine kıyacaksın*
Biz dilersek üzerlerine gökten bir âyet indiririz de, boyunları eğilekalır.*

Rahmân'dan yüz çevirirler.*yalandır" dediler; fakat onlara alay edip durdukları haber yakında gelecektir.*

Yeryüzüne bakmadılar mı? Biz orada her güzel çiftten nice bitkiler yetiştirmişiz.*Şüphesiz bunda mutlak âyet vardır; ama onlar iman etmezler.*
şüphe yok ki Rabbin, galip ve engin merhamet sahibidir.*

Bir vakit de Rabbin, Musa'ya Git o zalim kavme" dedi.*Firavun kavmi, hâlâ sakınmayacak mı?"*

Musa şöyle seslendi: "Ya Rab! Doğrusu korkarım ki beni yalancı sayarlar."*göğsüm daralır, dilim dönmez, onun için Harun'a elçilik ver."*
onların isnad ettikleri bir suç var. korkarım ki, hemen beni öldürürler."*

Allah buyurdu, "haydi ikiniz âyetlerimizle gidin. Şüphesiz ki, sizinle beraberiz. Haydin Firavun'a gidin de deyin ki: biz, âlemlerin Rabbinin elçisiyiz.*
İsrail oğullarını bizimle gönder."*Â, dedi, biz himayemizde büyütmedik mi? Hayatını aramızda geçirmedin mi?"*o kötü işi yaptın. Sen nankörün birisin!"*Musa, "Ben, dedi, o işi yaptım şaşkınlardandım."*Sizden korkunca kaçtım. Rabbim bana hikmet bahşetti ve beni peygamberlerden kıldı."*

Firavun dediki Âlemlerin Rabbi dediğin nedir ki?"*
Musa cevap olarak: "Eğer gerçeğini düşünüp anlayan olsanız itiraf edersiniz O, göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunan her şeyin Rabbi'dir."*

Musa dedi ki: "O sizin de Rabbiniz, daha önce ki atalarınızın da Rabbidir."*Firavun Size gönderilen elçiniz mutlaka delidir" dedi.*Musa dediki Şayet aklınızı kullansanız anlarsınız ki O, doğunun, batının ve ikisinin arasında bulunanların Rabbidir."*

Firavun: "Benden başkasını ilâh tutarsan, andolsun seni zindana kapatılmışlardan ederim" dedi.*
Musa sordu: "Sana apaçık bir şey getirmiş olsam da mı?"*Firavun: "Haydi getir onu bakayım, doğrulardan isen" dedi.*Musa asâsını bıraktı apaçık bir ejderha oluverdi.*

Elini koynundan çıkardı; bakanlara bembeyaz nur oluverdi.*Firavun çevresindeki lere: "Bu dedi, sihirbaz!"*Sizi sihriyle yurdunuzdan çıkarmak istiyor. ne buyurursunuz?"*

Dediler ki: "Bunu ve kardeşini eğle, şehirlere toplayıcılar gönder."*Bütün sihirbazlar bir araya getirildi.*Halka, toplanın denildi.*Sihirbazlar Firavun'a "Şayet üstün gelirsek, ücret vardır, değil mi?" dediler.*Firavun cevaben: "gözde olacaksınız" dedi.*

Musa Atın, ne atacaksanız" dedi.*iplerini ve değneklerini attılar ve "Firavun'un kudreti hakkı için galip geleceğiz" dediler.*Musa asâsını attı; bir de ne görsünler, onların uydurduklarını yutuyor!*
Sihirbazlar derhal secdeye kapandılar.*İman ettik, dediler, Âlemlerin Rabbine "*Musa ve Harun'un Rabbine!"*

Firavun dedi ki: "Ben size izin vermeden iman ettiniz ha! Anlaşıldı ki o sihri öğreten büyüğünüzmüş! Ama bileceksiniz: Andolsun, ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama kestireceğim, hepinizi çarmıha gerdireceğim!"*Zararı yok dediler nasıl olsa biz Rabbimize döneceğiz."*

biz müminlerin evveli olduğumuzdan Rabbimizin bize mağfiret buyuracağını ümit ederiz"*

Biz, Musa'ya: "Kullarımı geceleyin yola çıkar, çünkü takip edileceksiniz" diye vahyettik.*Firavun askerler gönderdi:*bunlar, sayıları az bölük pörçük bir cemaattır."*hakkımızda gayz besliyorlar. "*
Biz uyanık ve tekvücut bir cemaatız. diyorlar

biz, Firavun ve kavmini bahçelerden, pınarlardan,*
Hazinelerden ve şerefli makamlardan çıkardık.*
onlara İsrail oğullarını mirasçı yaptık.*

Firavun ve adamları onların ardına düştüler.*
Musa'nın adamları "Eyvah, yakalandık! dediler.*
Musa: "Hayır, aslâ! dedi, Rabbim şüphesiz benimledir, bana yolunu gösterecektir."*

Musa'ya "Vur asân ile denize" diye vahyettik; infilak etti, her bölük koca bir dağ oluverdi,*Musa ve beraberindekilerin hepsini kurtardık,*ötekileri suda boğduk.*

Şüphesiz âyetlerde ibret vardır; ama çokları iman etmiş değillerdir.*şüphesiz, Rabbin, mutlak galip ve engin merhamet sahibidir.*

Resulüm onlara İbrahim'in kıssasını naklet.*
o, babası ve kavmine, "Neye tapıyorsunuz?" demişti.*Birtakım putlara taparız onlar sayesinde toplanırız" dediler.*

İbrahim as dediki yalvardığınızda onlar sizi işitiyormu size fayda veya zararları olur mu?"*Yok, dediler, ama biz babalarımızı böyle yapar bulduk."*
İbrahim as dedi ki: atalarınızın, neye taptığını düşündünüz mü?"*

onlar benim düşmanımdır ancak âlemlerin Rabbi dostumdur O beni yaratan doğruyu gösterendir,"*
yediren, içirendir,"*Hastalağıma şifâ verir."*
O ki, canımı alacak, ve diriltecektir. hesap günü, hatamı bağışlayacağını umduğumdur."*

Ya Rab! Bana hikmet ve hüküm ver ve beni iyilere kat."*beni doğru anılanlardan eyle!"*beni cennetin varislerinden eyle!"*Babamı da bağışla, çünkü o yanlıştadır

İnsanların diriltilecekleri gün, beni mahcub etme."*
O gün ki ne mal fayda verir ne oğullar Ancak Allah'a temiz bir kalple gelenler kurtuluşa erer O gün Cennet müttakilere yaklaştırılmıştır.*Azgınlar için cehennem hortlatılmıştır.*

Onlara, "Allah'ı bırakıp taptıklarınız, nerede? Size yardım edebiliyorlar mı kendilerini kurtarabiliyorlar mı?" denilir.*Ve arkasından putlar ve azgınlar cehennemin içine fırlatılmaktadırlar.*

İblis orduları dediler ki:*Vallahi biz, apaçık sapıklık içindeymişiz."*biz sizi, âlemlerin Rabbi ile bir tutuyorduk."*bizi hep o günahkarlar saptırdı."*
bizim için ne şefaatçi var,"*Ne de yakın bir dost."*

şüphesiz Rabbin, mutlak galip ve engin merhamet sahibidir.*Nuh kavmi de peygamberleri yalancılıkla itham etti.*

kardeşleri Nuh onlara şöyle demişti: "Siz Allah'tan korkmaz mısınız?"*Haberiniz olsun ki ben, güvenilir bir Peygamberim.Gelin Allah'tan korkun ve bana itaat edin."*sizden ücret istemiyorum. mükafaatımı verecek olan ancak, âlemlerin Rabbidir."*

Nuh dedi ki Gelin, Allah'tan korkun ve bana itaat edin." dedilerki, senin ardına düşük kimseler düşmüşken, biz sana inanır mıyız?"*Nuh as dedi ki: "Onların hesabı ancak Rabbime aittir. Ben ancak uyarıcıyım."*

Dediler ki: "Ey Nuh! vazgeçmezsen, taşa tutulacaksın!"*Nuh as "Rabbim! dedi, kavmim beni yalancılıkla itham etti."*benimle onların arasında hükmünü ver. Beni ve müminleri kurtar."*
biz onu ve beraberindekileri, gemide kurtardık.*
arkasında kalanları suda boğduk.*

Şüphesiz mutlak âyete alınacak derslere iman etmiş değillerdir.şüphesiz Rabbin, mutlak galip ve engin merhamet sahibidir.*

Âd kavmi peygamberleri yalancılıkla itham etti.*
kardeşleri Hûd şöyle demişti: "Siz Allah'tan korkmaz mısınız?"*

ben, size gönderilmiş, güvenilir bir Peygamberim."*
Gelin Allah'tan korkun ve bana itaat edin."*
ben sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim mükafatımı verecek olan ancak âlemlerin Rabbidir. "*
Siz her tepeye bir alâmet bina edip eğlenir durur musunuz?"*Temelli kalacağınızı umarak sağlam yapılar mı edinirsiniz?"*Artık Allah'tan korkun ve itaat edin."*

O Allah'tan korkun ki, size Davarlar, oğullar,"*
Cennet gibi bağlar, bahçeler, pınarlar ihsan etmektedir."*

ben sizin hakkınızda büyük bir günün azabından korkuyorum."*Dediler ki: "Sen ha vaaz etmişsin, ha vaaz edenlerden olmamışsın, Biz azaba uğratılacak da değiliz."*biz kendilerini helak ettik. Şüphesiz bunda mutlak âyet alınacak ders vardır, ama çokları*iman etmiş değillerdir.*

şüphesiz Rabbin, mutlak galip ve merhamet sahibidir.*Semûd kavmi de peygamberleri yalanladılar kardeşleri Salih şöyle demişti: Allah'tan korkmaz mısınız?"*ben size gönderilmiş güvenilir bir peygamberim."*Gelin, Allah'tan korkun ve bana itaat edin."*

sizden hiçbir ücret istemiyorum. mükafatımı verecek olan ancak âlemlerin Rabbidir."*

Siz Bahçelerin, pınarların içinde,"*Ekinlerin, salkımları sarkmış hurmalar arasında,"*güven içinde bırakılacak mısınız?"*bir de dağlardan keyifli kâşâneler oyuyorsunuz."*

Gelin! Allah'tan korkun itaat edin."*Yeryüzünde bozgunculuk yapıp dirlik düzenlik vermeyen bozguncuların emrine uymayın."*

Sen büyülenmişsin!"*Sen de ancak bizim gibi beşersin. doğru isen, haydi bize bir mucize getir."*
Salih as "İşte mucize bu dişi devedir; su içme hakkı onundur, belli bir günün içme hakkı sizin" dedi.*

Sakın ona kötülükle ilişmeyin, yoksa sizi büyük bir günün azabı yakalayıverir."*Derken onu kestiler; kendilerini azap yakalayıverdi. Şüphesiz bunda âyet ve ders vardır, ama iman etmiş değillerdir.*

Rabbin, mutlak galip ve engin merhamet sahibidir.*
Lût kavmi peygamberleri yalancılıkla itham etti.*
Hani kardeşleri Lût as şöyle demişti
erkeklere mi gidiyorsunuz?"*sizler insanlıktan çıkmış bir kavimsiniz!"*

dediler ki "Ey Lût! davadan vazgeçmezsen sürülenlerden olacaksın."*Lût "Doğrusu ben, size buğzedenlerdenim."*Yâ Rabbi! Beni ve ailemi onların vebalinden kurtar."*Biz de onu ve ailesini kurtardık,*

hepsini helak ettik.*üzerlerine öyle bir yağmur yağdırdık ki, o yağmur ne kötü bir yağmurdu!*
Şüphesiz âyet ve ders vardı Ama iman etmiş değillerdir.*Rabbin, mutlak galip ve engin merhamet sahibidir.*

Eyke halkı da peygamberleri yalancılıkla itham etti.*Şuayb şöyle demişti: Allah'tan korkmaz mısınız?"*Ölçeği tam ölçün hak yiyenlerden olmayın."*doğru tartın."*değer düşürmeyin. bozgunculuk yapmayın."*sizi nesilleri yaratan Allah'tan korkun."*

dedilerki"Sen, büyülenmişsin."*bizim gibi beşersin biz seni yalancı sayıyoruz."*doğru sözlü isen, üstümüze gökten parça düşürüver."*Şuayb, "Rabbim, yaptıklarınızı en iyi bilendir" dedi.*
onu yalancı saydılar da kendilerini azab yakaladı büyük azab idi!*

Şüphesiz bunda bir âyet ve ders vardır. Ama iman etmiş değillerdir.*şüphesiz Rabbin, galip ve merhamet sahibidir.*muhakkak Kur'ân âlemlerin Rabbinin indirmesidir.*Resulüm Onu Rûhu'l-emin Cebrail indirdi; Uyarıcılardan olasın diye kalbin üzerine;*Açık bir Arapça lisan ile.*

O, şüphesiz daha önceki kitaplarda vardı.*
İsrailoğullarının onu bilmesi, onlar için bir âyet değil midir?*Biz onu Arapça bilmeyenlere indirseydik yine iman etmezlerdi.onu günahkar kalplere soktuk. anladılar, ama acıklı azabı görünceye kadar iman etmezler.*

İşte azab onlar farkında olmadan, ansızın geliverecektir.*O zaman "Bize mühlet verilir mi diyeceklerdir.*Oysa dünyada iken azabımızı çarçabuk istiyorlardı.*

onlara senelerce zevk ettirsek,*Sonra vaad edilen azab gelip çatarsa,*yaşadıkları zevkin hiçbir faydası olmayacaktır.*biz hangi memleketi helak ettikse muhakkak uyarıcı olmuştur.*ihtar edilmiştir ve biz zulmetmiş değiliz.*

Şüphesiz onlar vahyi işitmekten uzak tutulmuşlardır.*sakın Allahtan başkasına kulluk edip yalvarma, yoksa azaba uğratılanlardan olursun.*

Önce en yakınlarını uyar.*sana uyan müminlere kanadını indir.*sana karşı gelirlerse, de ki: "Ben sizin yaptıklarınızdan uzağım."*Sen mutlak galip ve engin merhamet sahibine güvenip dayan.*

O gece namaza kalktığın zaman seni görüyor.
secde edenler arasında dolaşmanı görüyor.
her şeyi işiten, her şeyi bilen O'dur.*

Şeytanlar günaha, iftiraya düşkün herkesin üzerine iner Onlar şeytana kulak verirler ve yalancıdırlar
onlara sapıklar uyar.*her vadide şaşkınca dolaşıp yapmadıkları şeyleri söylerler

iman edip iyi ameller işleyenler, Allah'ı çok çok ananlar ve haksızlığa uğratıldıklarında kendilerini savunanlar müstesna; haksızlık*edenler, hangi dönüşe döndürüleceklerini bileceklerdir.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla