|
Kaynak islamansiklopedisi android prog
RESULULLAH'TAN HİKAYELER
Peygamber sav buyurdu Cehenneme girenler feryad etti.*Allahü Teala Çıkarın buyurdu.*feryadın nedeni soruldu
merhamet edesin, diye yaptık, dediler Allahü Teala Benim size olan rahmetim, kendinizi, ateşe atmanızdır, buyurdu.*
birisi, kendini ateşe attı Allahü Teala emrine uyan kuluna ateşi soğuk ve selamet kıldı
Cehennemden çıkarılan biri Allahü Tealanın emrine uyup kendini ateşe atmadı Allahü Teala sebebini sordu Adam Ey Rabbim, muhakkak beni ateşten çıkardın tekrar atmayacağınızı ümid ve niyaz ederim, diye cevapladı Allahü Teala Niyazın kabul buyurur ve Rabbimizin rahmeti ile Cennete girer*
Peygamber sav buyurdu Yahya as
Allahü Tealanın emirlerini ümmeti israil Oğullarına tebliğ için topladı ve dedi ki Allah bana emir buyurdu. Allah'a ibadet edin kendisine ortak koşmayın Allah'a şirk koşanların misali, şudur bir köle almış ve çalışıp karşılığını öde köle çalışıp, karşılığını başkasına: öder
söyleyin, hanginiz buna razı olabilir?*
Yahya as buyurdu Allahü Teala size namazı emretmiştir. Namazda sağa ve sola bakmayın. Çünkü Allah namazda şuraya buraya bakmayan kulunun yüzünü kaldırır, ve ancak onun namazını kabul buyurur.*
Yahya as buyurdu Allahü Teala, oruç tutmayı emir buyurmuştur bu, insanlar içinde misk kutusu olan kimseye benzer. Halk bu kokuya hayran kalır. oruçlunun ağız kokusu, Allah nezdinde misk kokusundan daha güzeldir.*
Yahya as buyurdu Allah sadakayı emretmiştir. Sadakanın misali şöyledir: Bir adamı düşman esir almış, boynunu vurmaya getirmişlerdir. adam «Ben, boynumun kurtulması için fidye vermeye hazırım, diyerek kendini kurtarmıştır.*
Yahya as buyurdu Allahü Teala Rabbinizi zikretmeyi emretmiştir misali şudur: bir adamı düşman takip etmiştir o adam, sonunda bir kaleye sığınarak kurtulmuştur kul da böyledir. Kendisini, Allahü Teala'nın zikri ile şeytandan muhafaza eder.*
Peygamber sav buyurdu ki size, Allah'ın bana emrettiği beş şeyi emrediyorum. Bunlar; dinleyip kabul etmek, emire itaat cihad ve hicret etmek Ve cemaatçe tefrikaya düşmemekten ibarettir kim cemaatten bir arşın ayrılırsa İslam halkasını boynundan çıkarır. Kim cahiliyet davasında bulunursa, o cehennem çukurlarında kendini bulur.*
bir genç vardı. Bu Genç Allahın inayetiyle insanları iyileştirirdi zalim hükümdar iyi ettiği birine Gözlerini kim açtı? diye sorunca. Adam Rabbim cevabını Hükümdar benden başka Rabbin var mı? diye sordu. Adam:*
Benim ve senin Rabbin olan Allah, diye cevabını verdi.
Zalim bir hükümdar insanlara gözlerini alana kadar işkence ederdi zalime bir genç getirdiler. Hükümdar Oğlum sihrin körlerin gözünü açacak dereceye ulaştı dedi.Genç Ben iyileştirmiyorum, iyileştiren Allah'tır diye cevap verince Hükümdar ona işkence etti.*Dininden dön! denildi. Genç şehadet getirdi zalim Hükümdar bir testereyle onun gövdesini başından ayırdı.
zalim biri dininden dönmeyenlerin başını kopardı bir genci getirdiler genç dininden dönmedi.*zalim Bunu dağa götürüp atın, dedi. Genç Allah'ına niyaz etti. Dağda sarsılıp zalimler düştüler
Zalim hükümdar gence yanındakiler nerede diye sordu. Genç:* Allah beni kurtardı, diye cevap verdi.*
Zalim hükümdar, bir genci adamlarına verdi Bu dininden dönerse, ne iyi, dönmezse denize atın! diye emretti. Genç Allah'ım, bunların hakkından gel! diye dua etti. gemi devrilip genç hariç hepsi boğuldular. Genç hükümdara dediki Allah beni kurtardı sen Rabbim Allah'ın adıyla okumadıkça muvaffak olamazsın dedi.
İnsanları dininden döndüren bir zalim Allahın koruduğu gence karşı muvaffak olamıyordu genç zalime şunu öğütledi
Attığın oku Rabbimi Allah'ın adıyla at ve genç atıla okla şehit düştü meydana
Toplanan ahali şu gencin Rabbine iman ettik, şu çocuğun Rabbine iman ettik,
Zalim hükümdarın korktuğu başına geldi insanların hepsi iman ettiler,
Zalim hükümdar çukurlar kazdırdı dininden dönmeyeni içine atacaktı Bir kadın ve çocuğu ateşten geri durmuştu Çocuğu anasına Anacığım, sabret, sen hak yol üzerinesin! diye konuştu.*
Peygamberimiz sav Rum imparatoru Hirakl'e mektup yazdı Hirakl Peygamber olduğunu söyleyen adamın kavminden kimse var mı? diye sordu. Süfyan Benim dedi Hirakl Peygamber olduğunu sanan adamın hasebi nasıldır diyince süfyan şerefli bir ailedir dedi Hirakl cevapladı
Peygamberler böyledir şerefli kavimlerden gönderilirler.*
Hirakl der ki o zatın Sülalesinde hükümdar var mı? diye sordum; yok dediler hükümdar olsaydı saltanat davası sürdürüyor diyecektim Cemaati sordum. Halkın Zayıflarındandır, dediler Peygamberlerin ümmeti o tabakadandır
Peygamberlikten önce yalanı varmıydi ve Dinine girenleri sordum. Çoğaldığını söylediler işte iman böyledir, kalblere yerleştiğinde çoğalır
Ebu Süfyan peygamberimizi anlatıyor
Biz onun Peygamberliğini yalanladık kendisine kuvvetliler değil, zayıflar tabi oldu dinine girenler çoğaldı Savaşta Bazen bazen bazen galib geldi anlaşmamız var, nasıl hareket edeceğini bilmiyoruz.*Ondan önce, onun söylediğini söyleyen olmadı o şeref sahibi bir aileye mensubdur
Hirakl ebu süfyana sordu peygamber ile
harbettiniz mi? Süfyan cevapladı bazen biz bazen onun, bazen o galib geldi hirakl dediki işte Peygamberler böyledir, imtihana tutulduklarından her zaman muzaffer olmazlar. Ancak akibet ve zafer onlarındır.*
Hirakl dediki Peygamberler hıyanet etmezler. O, size neyi emrediyor? diye sordu. Süfyan Namazı, zekatı akraba ve hakka riayet etmeyi ve namuslu olmayı, diye cevap verdi. Hirakl:*Eğer bu söyledikleri doğru ise o muhakkak peygamberdir.
Hirakl peygamberin zuhur edeceğini biliyordum, fakat Arablardan çıkacağını zannetmemiştim. onu görmeyi çok isterdim. Yanında olsam hürmet eder ayaklarını yıkardım. Muhakkak onun mülkü beldeme ulaşacaktır, dedi.*
Hz Muhammed efendimiz Hirakle mektubu Rahman ve Rahim olan Allah'ın adiyle, Allah'ın Resulü Muhammed'den Rum büyüğü Hirakl'e:*
Selam doğruya uyanlara. seni Islama davet ediyorum, islam'a gir, dünya ahiret kurtulursun. İslamı kabul ed Allah ecrini verir. Yüz çevirip müslüman olmazsan günahı da senin boynundadır.
Ey kitab ehli, sizinle aramızda müşterek bir kelimeye geliniz. Allah'tan başkasına iman etmeyelim. O'na ortak koşmayın Allah'tan başka Rabb edinmeyin islam'dan yüz çevirirlerse müslüman olduğumuza şahid olun! deyiniz.
Peygamber sav buyurduki Musa as çok hayalı idi vücudunu göstermezdi
İsrail Oğulları kendisine eziyet etti cildinde abraşlık, var dediler*Allahü Teala Peygamberin noksandan uzak olduğunu göstermek istedi. Musa as elbiselerini çıkarınca elbiseler uçtu
Musa as israil Oğullarına gelince en güzel yaradılışlı insanı gördüler
Allahü Teala, Peygamberinin noksanlıkdan uzak olduğunu insanlara göstermiştir Musa as taşa asası ile vurunca taşta asanın izi meydana geldi, Allahü Teala buyurdu ki Ey iman edenler, Musa'ya eza verenler gibi olmayın. Onlar Musa'ya eziyet ettiler de Allahü Teala, onun noksandan uzak olduğunu, gösterdi. O, Allah nezdinde itibarlı bir zat idi.» (Ahzab Suresi)
Allah'ın Resulü sav buyuruyor İsrail Oğullarından Kifl günahkardı Bir kadına zina etmek üzere para verdi. kadın ağladı.*Kifl seni ırzına geçmek için zorladım mı? dedi. Kadın:*Hayır ben mecbur kaldım dedi kifl Git, verdiğim senin olsun, dedi Allah'a isyan etmeyeceğine yemin ederek kifl vefat etti. Kifl'in kapısında şu ibare yazılıydı Allah, muhakkak Kifl'i afvetti!»*
Peygamber sav a esirler getirildi. bir kadın esir, koşuyordu. Esirler arasında bir çocuğu bağrına bastı ve emzirdi Peygamber as Bu kadının evladını ateşe atmasını düşünebilir misiniz? diye sordu.*Hayır, vallahi, hayır Peygamber as İşte, Allahü Tealanın kuluna merhameti bir kadının çocuğuna olan merhametinden daha merhametlidir,
Sehl ra Hz Resul Allahü Teala'ya ulaşıncaya kadar, halis beyaz ekmek görmedi, bizim un eleğimiz yoktu, Arpa ununu Üfürürdük, içindeki zaid şeyler uçardı, su ile ıslatır, hamur haline getirir ve ekmek yapardık, dedi.*
|