Alıntı:
Kemalist_Genc Nickli Üyeden Alıntı
Hosbulduk
Ön yargili konusan ben degil bazi arkadaslar burda ;) Ben siz böylesiniz söylesiniz gibi cümleler kullanmadim. Arkadasin teki acikca ben Kemalist degilim dedi. Kusura bakmayim ama buna saygi duymami bekleyemezsiniz. Madem Türk gencleriyiz, maden Atatürkün izindeyiz (sarkinizda'da söylendigi gibi) lütfen Kemalizme deger verip sahip cikin! Bazi arkadaslar neden hemen dini karistiriyor buraya anlamis degilim. O arkadaslar yüzünden AKP'nin nasil bir Parti oldugunu anlamis degiliz. Birileriniz Atatürkcüyüz der, birileri ben Kemalist degilim der. Ne anlayalim bundan biz? Kemalist degilim demek Atatürk ve Atatürk ideolojisine karsi cikmak demekir. Buna saygi mi duyalim ? Ayrica seriyatciyim dedi arkadas. Buna ne demeliyim? Afferin demokratik ve LAIK Atatürk Cumhuriyetinde seriatcilara saygi mi duyalim ?
|
öncelikel kavram tartismasi yapmayalim..kemalizm bir ideolijidir ve o arkadasin o ideolojiyi benimsemesi gayet dogaldir..kimseye zorla birseyi kabul ettirmek zorunda degilsiniz...
bunun en iyi siz bilmelisiniz yabanci bir ülkede yasiyorsunuz o ülkede size zorla birsey kabul ettirilmeye calisilsa, o ülkede zorla birseyler sevdirilmeye calisirsa tepkiniz ne olurdu??..
atatürkü sevmek, onun ilke ve inkilaplarini benimsemek baska birseydir kemalizm baska birseydir..kemalizm sizin dediginiz gibi atatürk zamaninda degil atatürkten sonra cikmistir ve su anda belli kesimin tekeli altina girmistir..
bankayi soyanda ben kemalistim diyor, ünv tede yolsuzluk yapanda ben kemalistim diyor, dün apoya cicek verende ben kemalistim diyor, askere kursun sikanda ben kemalistim diyor..bu nasil kemalistliktir bunun izahini yapabilir misin..
atatürkün düsüncesini yasatmaya calisan dernegin basinda darbe söylentilere bulasmis, yolsuzluk söylentileriyle anilan bir zat var ve oda kemalist..
birilerine zorla birseyleri sevdirmek yerine saygi duymalarini istesek cok mu zor olacak..atatürk bu ülkenin ortak degeridir ama o insani yüce bir varlik gibi gösterip, insanlari zorla sevk etmeye calismak fizikteki etki-tepki kurali geregi geri tepecektir..
o insanin fikirleri ortadir onlari konusalim..konuyu onu sevmek yada sevmemek konusuna indirgemeyelim ;)..
kelime oyunlari yapipta akpartiyi sorgulamak yerine atatürkün mirasini yiyenleri sorgulayalim, onlarin atatürkün gösterdigi muassir medeniyet konusunda ne gibi capalari oldugunu sorgulayalim..
kusura bakma bir kisi seriatcida olur, kemaliste, komunistte hani ülkemizde demokrasi vardi, hani laik bir ülkedeydik o halde birakinda insanlar kendileri karar versinler hangi ideolojiyi sececegine ayrica seriat öyle asmak, kesmekte degil seriati arkadasin ne anlamda kullandigini algilamak cok zor olmasa gerek ;)..
laiklik ne demektir..laiklik yoksa sekulerizm gibi dinleri tamamen disliyor mu yada laiklik her dine esit mesafedemi ama nedense bizdeki laiklik biraz bize has laiklik ;)