Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-02-2007, 21:28   #13
Kullanıcı Adı
mavera
Standart Hangi Cephedesiniz?
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Önce türküm sonra müslümanım...turan birliginden yanayım...

tabı bıraz zor...bı kere cografı olarak bıle hem musluman ulkelerın hem turk devletlerın arasına tampon devletlerı yerlestırmısler..sırf bırlık olusamasın dıye..ermenıstan ve ısraıl...cografı butunlugumuzu bozmak ıcın tampon oldukları besbellı...
kardes yanlis anlamazsan birsey soracagim sana..senin icin türklük mü önce gelir, müslümanlik mi..yani önce türküm diye baslayinca bu soruyu sorma geregi duydum..
ben kendi adima soruya cevap vereyim..en kral türk olup baska bir dine mensub olacagima, cölde bedevi bir müslüman olmayi yeglerim..
abı bırıncısı zaten turkluk deyınce benım aklıma ıslamıyette gelır..ıkısı bırbırının tamamlar zaten..

dedıgım gıbı turk olmak ve musluman olmamak kolsuz bacaksız ınsana benzer...cunku turkluk bıze boyle ogretıldı...ıman dolu gogsumuze carparak parcalandı tum guclukler..

ama yınede soruyorsan soyleyeyım abı..once turkum sonra muslumanım....
evet türklük ve islamiyet birbirini tanimlar..dünyanin neresinde bir insana türk nedir diye sorsan direkt islamiyet aklina gelir..
ama müslüman olmayan türklerde vardir örnegin gagavuz türkleri gibi mesela eski saman dinine inanan türkler var ama bana göre islamiyeti kabul etmeyen türkler zamanla türklügünü kaybetmistir..
benim icinde islamiyet, türklügümden önce gelir..türk olmaktan mutluyum ama hic bir zaman dinimin önüne gecemez ;)