12-03-2007, 23:05
|
|
|
Münazara Ligi Jüri Kararları
[b] başlamadan belirtmek isterim.: münazara jürü üyelerine yapılacak eleştiri ve önerilerde direk olarak bölüm yetkilisi veya forum yetkilisine gerekli görüşlerin iletilmesi daha doğru olacaktır. Ulu orta yerlerde jüri üyelerine yapacağınız eleştiriler, jüride piskolojik baskı yapacağı ve tarafsızlık tutumuna dışardan bakanlarca gölge düşeceğini belirtmek isterim
2.Hafta Maçı = ehl i münazara---FİKİR AKIMI
Konu: Özgürlüklerin sınırları olmamalıdır..
Aslında bu konuyu ilk gördüğümde sıkıcı bir konu olduğunu düşünmüştüm, ve bu konu üzerinde ne kadar beyin fırtınası yapılabilirki diye kendimce tartmıştım... ama o kadar geniş çaplı ele alınmışkı konu iki tarafta büyük emek harcadığı sunumların her kelimesinden belli. Ayrıca şunuda belirteyim, sunumlarda imla kurallarına tam riayet edilmiş ve bu konuda iki tarafta tam not almıştır..
ehl i münazara (Selahattin_Ay---TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş):
Alıntı:
"Ayrıca ilk yazımızda düşünce, ifade ve inanç özgürlüğünden bahsetmiştik onunla ilgili düşüncelerini merak ediyoruz…"
Diye belirtmişsiniz.Hemen bu konulara değiniyoruz.
İnanç özgürlüğü ile başlayalım.Allah u Teala yı düşünme özgürlüğümüzü bize açıklayabilir misiniz? Biz Allah u Teala yı tasvir etme özgürlüğüne bile sahip değiliz. Allah bize o gucu vermemis.Burada nasıl bir sınırsızlıktan bahsedebilirsiniz?
|
kaçamak cevap verilmiş, karşı takıma yeterli cevap en başta verilmiş olsaydı sunumların sonuna kadar ellerindeki bu kozu size karşı kullanamayıp üstün konuma gecebilirdiniz.. karşı takımında bu konunun üzerinde ısrarla durması, ısrarla cevap istemeside , bence onlara puan kazandırdı..
Alıntı:
Sevgili hukumet sirkte oyun seyretmiyoruz lutfen ama istirham ediyoruz. Siz herseyi sinirlandirarak sinirsiz ozgurluk yaratmaya calisiyorsunuz. Sevgili jurimiz ve degerli arkadaslar, uc adet yazimiz yayinlandi. Bu dorduncusu olacak insallah. Tam dort yazidir hukumet kanadina sinirsiz ozgurlugu anlatmalari cagrisinda bulunuyoruz. Her koldan sinirlandirip, hukuk kurallari, doganin yaratilis hakikatleri ile hudutlar koyup sinirsiz ozgurluk savunulmaz. Umariz bu cagrilarimiz jurimizin gozunden kacmiyordur.
|
burada şunu belirtmek isterim, juri olarak saatlerimizi harcıyoruz sunumlarınızı incelerken. Noktasından virgülüne kadar tek tek en ince ayrıntıları bile gözden kaçırmamaya çalışıyoruz. Tarafsız adil bir karar vermek için uğraşıyoruz. Demem o durki jürinin gözünden bir şey kaçacak izlenimine kapılmanıza ve bunuda yazınızda belirtmenize gerek yok. Bu tür eylemler münazarada hoş karşılanılmayacağı gibi, jüri üzerinde herhangi bir etki veya piskolojik baskı bırakabileceği izlenimi doğuracağı için gereksiz olarak görüyorum. bir jüri olarak diğer jüri arkadaşlarımdan bağımsız bu uyarının genel sunumunu etkilediğini söylemek isterim..
Hükümetin tezlerini farklı boyutlara çekmişsiniz, mesela ibadet özgürlüğü. Bir insanın dinin gerektirdiği ibadetleri yapmasında, toplumsal veya diğer etkenlerin müdahalesi olmadığı sürece özgürdür. siz ise dinin ibadetler de özgür bırakmadığı derin konulara girmişsiniz.hükümet bu tarzda tez sunmuş sizler bunu dallara ayırmışşsınız. bu konuda hükümetin tezlerini daha ikna edici buldum.
FİKİR AKIMI (AKzeinebu - Aga - bilgekral):
muhalefetin tezlerinizi çelişkili çürütmesi, tezleri abartarak çok çeşitli yönlerde ele alması bence sizin fazla zorlanmamanıza neden olmuş. iki tarafta çok güzel bir Türkce kullanmış, anlatmak istediklerini çok güzel dile getirmiş. çekişmeli geçen sunumunuzu gerçekten zevkle okudum ve sizin sunumunuz beni daha ikna edici geldi..
bu nedenlerden dolayı,FİKİR AKIMI (AKzeinebu - Aga - bilgekral) takımı münazarayı önde bitirmiştir.
2.Hafta Maçı= A TAKIMI---CANYOLDAŞLARI
CANYOLDAŞLARI(EpiVaTeS - Bayonet - yavuz_niksar):
öncelikle belirteyim, takımınızın genelde kendi yorumlarınızla sunumu hazırlamanız, bedavacılıktan kaçıp emek sarfettiğinizi,beyin yorduğunuzun göstergesiydi bu konuda taktir ettim sizleri..
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı
Fikirleri yüzünden hapis yatmış bir başbakanın milleti olarak sorunu demokrasiyle çözmeliyiz.Demokrasiden taviz vermek sadece bize zarar verir.
|
Maalesef çok talihsiz bir açıklamada bulunmuşsunuz, Milli Eğitim Bakanlığının izni ile çıkarılan bir kitapta da yer alan bir eseri okuduğu için ceza alan bir başbakan ile, “ Tek Vatan, Tek Bayrak diyerek bizi birbirimize düşürdünüz diyen bir zihniyeti aynı kefeye koymaya çalışıyorsunuz." Bu talihsiz açıklamanızı tezinizi haklı çıkarma açısından kullandığınızı düşünerek Hüsnü Zanda bulunuyoruz.
Şunu unutmayalım ki, Demokrasi kelimesinin altına sığınarak devletin birliğine karşı çıkanlar bunun hesabını vereceklerdir.
|
muhalefetin bu tezini çürütmede ikna edici bir cevap vermemişsiniz. beni en çok etkileyen bölümlerden birisi bura oldu. daha güzel bu konu açılabilip, bu benzetme çürütülebilirdi...
Alıntı:
Bunun anlamı açık.Demek istiyoruz ki "Güneydoğu halkının asıl temsilcisi benim, Kürt sorununu asıl çözecek siz değilsiniz". Bu iddianın çarpıcı gölgesi PKK'yı ve DTP'yi huzursuz ediyor; çünkü AK Parti'nin verdiği mesaj DTP'yi halkın değil, örgütün temsilcisi durumuna düşürüyor.Sonuçta DTP'nin 20, AK Parti'nin 75 Kürt milletvekili bulunuyor Meclis'te böyle bir noktada dtp de ya pkk gibi marjinelleşip olur ya da kendine gelip seçmenlerinin sorunlarına yönelir.bu tercihi dtp ye bu şekilde yaptırabiliriz.Yoksa dtpyi kapatırsak onları şiddete itekleriz.Ve bırakın kısmen çözüm olmayı sorunun ta kendisi olur.
|
muhalefetin bu ve bunun gibi açıklamalarına gerekli cevabı çok aradım sunumunuzda , eğer bu verilen örenekler çürütülmüş olsaydı çok daha farklı bi sonuç ortaya koyabilirdiniz.. muhalefet güzel örnekler vermiş size ama bu örneklere karşı örnekler verilmektense, konu farklı yönlere çevirilmiş. bu nedenden karşı taraf güzel açıklamalar yapmanıza rağmen sizden üstün konuma geçmiş.
geçen haftaki münazarada tüm jüriler özellikle belirtmesine rağmen, Türkcenin kullanımında, imla hatalarında çok büyük zaaflar vermişsiniz. kesin olan birşeyi tekrar söylüyorum, münazarada sunumlar etkili olduğu kadar Türkcenin kullanılması ve imla çok önemlidir.
A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish)
Alıntı:
Bize yapıldığı gibi kimseye niyet okumacaılığı yapmayacağız...Gizli ajanaları var demeyeceğiz..Yanlış anlamayın körü körüne inanalım demiyoruz...Ama o 20 milletvekilinden ağzını açmayan hiçbir kışkırtıcı bölücü açıklama yapmayan vekile(lere) de sen de onlardansın hadi hadi saklama demiyeceğiz.Yargısız infaz yapmak bize yakışmaz...Yakışmasını bırakın bir işe de yaramaz.Tekrar ediyoruz anayasa aykırı söylem ve davranışta olan milletvekilleri hakkında yargı süreci başlatılır ve hakettikleri cezayı da alırlar.Hem tek birinin dahi vekilliği düşse grup kurma avntajlarını kaybederler...bu da onlara hasmane tutum içerisine girerlerse kaybedecekleri tek şeyin bu olmadığını gösteririr.Vel hasıl kelam partiye blok olarak değil bireysel olarak yaklaşalım..Bizim devamlı arkasında durduğumuz ikinci önerimiz de budur arkadaşlar...Takdir sizlerin..
|
bu üç noktalardan '...' vazgeçmemedeki ısrarınıza bi anlam veremedim. Şayet karşı takımın imla kurallarına gerekli özeni göstermiş olsaydı ve sunumlarda beraberlik söz konusu olsaydı bu durumun kararımı etkileyeceğinden hiç şüpheniz olmasın.
Genel anlamda başarılı bir sunum yapmışsınız üç noktalar dışında Türkce yi çok güzel kullanmışsınız. Sunumda verdiğiniz örnekler, benzetmeler çok etkileyiciydi bu nedenlerden dolayı münazarayı
A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish) takımı önde bitirmiş olduğu kanaatindeyim..
|
|
|