12-06-2007, 03:58
|
|
|
Münazara Ligi Jüri Kararları
2.Hafta Maçı= A TAKIMI---CANYOLDAŞLARI
CANYOLDAŞLARI(EpiVaTeS - Bayonet - yavuz_niksar):Öncelikle tebrik ederim arkadaşlar,gayet başarılı bir sunumdu.
Geçen haftaki açıklamamda da özellikle vurgulayarak belirtmiştim imla,noktalama,yazım..tüm hatalar mevcut fazlasıyla.Özellikle dikkat ettim tek tek inceledim ve hata olmamasını diledim kendimce ama bu konuda maalesef sonuç negatif oldu.
Sunumlarınız o kadar rengarenk olmayabilirdi.Eminim göze daha hoş görünür ve daha sağlıklı bir takip olurdu.
Açıklamalarınıza gelince; jüri arkadaşımın da dediği gibi,kendi cümlelerinizle yazmanız sizin açınızdan bir artı oldu.Emek sarfettiğiniz her cümlenizden belli.Bu da konuyu takip ederken daha zevkli bir hale getirmiş.Özellikle Yavuz Niksar,cümlelerin ve açıklamaların gayet güzeldi.
Bayonet çok fazla dikkatimi çekti yazılarında “yok öyle yağma”“(ohhh ne ala) ” “allah aşkına gülünç olmayın” gibi yaklaşımların olmasa daha hoş olacağı kanaatindeyim.
Sunumunuz güzeldi kendi düşüncenizi gayet güzel savunmuşsunuz ancak muhalefetin çok güzel tespitleri ve yaklaşımları vardı bunların hepsi havada kalmış.Başarılı bir şekilde çürütülebilirdi.
A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish)
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Gelelim ‘yerel seçimlerde oy kaygısı ile kapatılmasın diyorsunuz’ diyerek bizi ayıplamanıza... Arkadaşlar bizim kapatılmasın deme sebeplerimiz arasında ilk sıralardadır bu sebep. Oy kaygısı diye küçümsediğiniz şey hizmettir arkadaşlar. Oradaki halka hizmet götürmektir. Diyarbakır kalesini yıkmaktır. Tunceli’de milletvekili çıkarmak; şuan ‘kapatılsın, giderler ‘ dediğiniz o insanlardan daha iyi alternatifleri olduğunu halka göstermektir. Bu sebebi küçümsemiyoruz. Birilerinin şoven duygularla o partiyi kapattırmasına onların ekmeklerine yağ sürmesine izin vermeyeceğiz. Kendilerini acındırıp hakları olmayan belediyeleri -halka hizmet yerlerini- almalarına izin vermeyeceğiz.
|
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşlar sizden farklı düşünüyoruz...Birincisi bu bir savaş değil operasyon..İkincisi eğer pkk yı bitiriyoruz dtpnin mecliste ne işi var derseniz zaten onun siyasi kolu kabul edersiniz...Biz hasta olan bir kolu kangren yapıp kesmek yerine Türkiye için daha hayırlı bir şey yapmak istiyoruz.O kolu iyileştirmek istiyoruz..Dtpnin pkk ile bağını kesebilirz.Bunun için uğraşalım.Ülkemizin faydası için.Hasılı kelam saydığımız sebeplerden dolayı dtpnin kapatılmasına karşıyız..
|
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
Fikirleri yüzünden hapis yatmış bir başbakanın milleti olarak sorunu demokrasiyle çözmeliyiz.Demokrasiden taviz vermek sadece bize zarar verir.Zaten partiyi kapatırsak aynı zihniyete sahip kadroyla fakat yeni bir isimle mecliste tekrar yer alırlar.Dtp yi kapatmaktan beter edecek tek yol yerel seçimleri kazanmaktır.Dtpye vurulacak en büyük darbe budur
|
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
Bize yapıldığı gibi kimseye niyet okumacaılığı yapmayacağız...Gizli ajanaları var demeyeceğiz..Yanlış anlamayın körü körüne inanalım demiyoruz...Ama o 20 milletvekilinden ağzını açmayan hiçbir kışkırtıcı bölücü açıklama yapmayan vekile(lere) de sen de onlardansın hadi hadi saklama demiyeceğiz.Yargısız infaz yapmak bize yakışmaz...Yakışmasını bırakın bir işe de yaramaz.Tekrar ediyoruz anayasa aykırı söylem ve davranışta olan milletvekilleri hakkında yargı süreci başlatılır ve hakettikleri cezayı da alırlar.Hem tek birinin dahi vekilliği düşse grup kurma avntajlarını kaybederler...bu da onlara hasmane tutum içerisine girerlerse kaybedecekleri tek şeyin bu olmadığını gösteririr.Vel hasıl kelam partiye blok olarak değil bireysel olarak yaklaşalım..Bizim devamlı arkasında durduğumuz ikinci önerimiz de budur arkadaşlar...Takdir sizlerin..
|
Öncelikle tebrik ediyorum gayet güzel bir sunumdu.Güzel bir ekip çalışmanız var.Hükümete de söylediğim gibi keşke tüm sunumlarınız 3.sunumdaki gibi sade,daha göze hitap eden ve daha sağlıklı okunabilen bir sunum olsaydı.Sizde de çok fazla renk karmaşası vardı.
Türkçenin kullanımı konusundaki hassasiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim geçen sunumdaki eksikleriniz artık yok,(…) üç nokta dışında.Üç noktayı bu kadar ısrarlı kullanmazsanız daha güzel olacağı kanaatindeyim.
Genel olarak içeriğe gelirsek;cümleleriniz,hitaplarınız gayet güzeldi.Kendi cümlelerinizle savunmanızı yapmanız ise olumluyönlerinden biriydi.Alıntınız yok denecek kadar az,ancak kullandığınız alıntılar çok yerinde.Hükümetin alıntılarına cevaplarınız ise gayet düzgün.Yukarıda alıntı yaptığım yerler etkileyen bölümlerden bazıları. Verdiğiniz örnekler ise çok etkileyici olumş.Düşüncenizi yerinde ve güzel bir şekilde savundunuz hükümetin tezlerini ise başarılı bir şekilde çürüttünüz.
A TAKIMI---CANYOLDAŞLARI münazarasının galibi benim düşüncelerime göre A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish) olmuştur.Katılan arkadaşların hepsini tebrik ediyor,başarılarının devamını diliyorum.
|
|
|