Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-13-2007, 20:09   #10
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Münazara Ligi Jüri Kararları
Öncelikle gecikme için özür dilerim,değerlendirmemi yapmış olsamda daha önceden bazı özel nedenlerden dolayı yeni ekleme fırsatım oldu.Hakkınızı helal edin..

[color=teal]3.Hafta Maçı = ÇIĞLIK --- Ehl i münazara
ÇIĞLIK( ak_saliha-ak_mavish):

Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Ne oluyor da, birbiri için bir zamanlar çılgına dönen çiftler zamanla kedi köpek gibi kavga etmeye başlıyor? El ele, diz dize, göz göze başlayan aşklar neden evlendikten sonra aynı sihrini koruyamıyor? Aşk, yeni doğmuş bir bebek gibi saf ve temizken, neden çirkinleşiyor, ölüyor ve cenazesi onu doğuranlar tarafından acımasızca kaldırılıyor.
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
Aşk sevginin süblimleşmiş halidir; sevgi katıdır ,aşk işe uçucudur.
Yani uzun lafın kısası biz diyoruz ki;evlilik aşkın katilidir.
Alıntı:
ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
Ayrıca yazılarınızda sürekli 'gerçek aşk' diyorsunuz.Nedir bunun kıstası?Kime göre aşk?Ben aşık oldum diyorsam aşık olmuşumdur.Kişinin içinde hissettiklerine 'hayır canım o aşk değil sen bilmezsin ben bilirim' diyemezsiniz ki.Siz o varolan aşk bitince diyorsunuz ki 'yok o zaten aşk değildi o dolayısıyla da bitmedi'.Bu bize mantıksız geliyor kusura bakmayın :-[
Diğer sunumlarda olduğu gibi bence gayet başarılır bir ekip çalışmanız var.Türkçenin kullanımı konusunda yine başarılıydınız ve sunumunuz görsel olarak da çok güzeldi.Özellikle bazı bölümlerinizde muhalefeti güzel köşeye sıkıştıracak,düşüncelerini çürütebilecek söylemleriniz vardı.Ama bunlar zaman zaman savunduğunuz düşüncenin gerisinde kalmış.Daha önce de söyledim fikrinizle zikrettiğiniz düşüncenin ayrı olduğu her şekliyle belliydi.Eklediğiniz şiirler sunuma farklı bir renk katmış ancak düşüncenizi savunmaya maalesef yetmemiş.

ehl i münazara (Selahattin_Ay---TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş):
Alıntı:
ümitli_bekleyiş Nickli Üyeden Alıntı
"Evlilik aşkı öldürür mü?" sorusu fikirlerin gelişmesiyle, aşkta farklı arayışların ortaya çıktığının göstergesidir.Belki de aşkı tam anlamıyla bilmediğimiz veya yaşayamadığımız için ona zaman ve mekan sınırı koyuyoruz.Gerçek aşk bir imza ile silinecek bir kavram mıdır?
Alıntı:
selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Tabi ki sorunlar olacak.Mesela para,sağlık problemleri vb..Bir süre sonra çocuklar girecek bu ortak hayata.işte o zaman aşkınızı hatırlamıycaksınız bile.Hadi hemen boşanın demiyoruz tabi ki.Aşk bitecek ama ardında çok büyük ve sağlam bir sevgi bırakacak.İşte evlilikleri yıllarca sürdüren insanların sırları bu.Kocaman bir sevgi..

Arkadaslar burada bir seyi yanlis aktariyoruz. Asik oldugunuzu zannederseniz, evlendiginiz kisiyi hayat ortaginiz olarak gorurseniz. Ilk dalgalanmada sizin ask zannettiginiz biter, evlilik biter. Ask hayat ortagi bulmak degildir. Ask diger yarini bulmaktir. Bizler asksiz tam degil, butun degiliz. Eger olaya ortak bulmak gozu ile bakarsak hataya duseriz.
Alıntı:
Evlilik; ev arkadaşlığı, kankalık, sırdaşlık, ortak
hesaba sahip mudilik, ayrı kökenlerin birleşmesi, başı
hatırlanmayan bir akrabalık ilişkisidir.

Evlilik kavramini ev arkadasligi, ayni evin paylasilmasi, birlesme , akrabalik diye tarif eden Can Dundar ìn sozlerine katilmak elbette mumkun degil. Onun gordugu, bize cizdigi bosanan insanlarin ilk gunleridir. Allah rizasi icin yapilan evliliklerin belirli bir hedefi vardir. Allah u Teala nin rizasini kazanmak olan bu hedef dogrultusunda ask gun be gun katlanir.
Ask, sevginin daha derin halidir. Ask, sadakat, guven ve sevgiyi de kapsar. Hukumet kanadi hepsini bir birinden ayirmis. Sizin evliligin yurumesi icin elzem gordugunuz seyleri birlestirince askin temeli ortaya cikacaktir.
Yukarida da anlatmaya calistigimiz gibi evlilik, zaman degildir aski olduren. Insanlar yaptiklari ile aski kendileri oldururler.

Alıntı:
Ask heyecandir, baslangictir demissiniz. Arkadaslar ask dogru anlasilir hissedilir ise sadece baslama dudugu degildir. O da sevgi gibi bir surectir. Birbirimizin sevgisini nasil bitiriyorsak askimizida bitiririz. Ama bunun icin yapmamiz gereken onu dogru tahlil etmek, dogru analiz etmektir. Her carpintiyi ask carpintisi sanmamak, kucumsememek gerekir. Ozellikle ihtiyaclarimizi giderme amaci olarak gormemek.
Aşk, içimizdeki sevginin değişmesine yardım eder. Herşeye, herkese duyulan sevgi boyutundan çıkmasını sağlar. Aşk bitip yerini sevgiye bırakmaz.Eğer böyle olursa bu sevgide diğerleri gibi normal bir sevgi olur. Aşk ile beslenen sevgi içinizdeki güç demektir. Yaşam kaynağınız demektir.Birlikteliğin ömrü demektir. İlişkinizin dış etkenlere karşı kalkanı demektir. Aşk ve sevgiyi birbirinden ayırmak ikisini de öldürmüktir bence.
Alıntı:
Kalbim icinde bulunmasi gereken gogus kafesine isyan bayragini cekmis.
Gunlerdir konusuyoruz, konusmak icin butun gecelerimi gunduz, gunduzlerimi ise gece ediyorum, ediyoruz.
Gozum gormez oldu baska bir seyi, baska kimseyi. Butun hayatimi ona gore yeniden planliyorum. "hayallerim" basligini siliyor, "hayallerimiz" yaziyorum.
Bakip dusunmekten derdimi anlatmaya yetisemiyorum.
Uzdugumu hissetmek katilin vicdan muhasebesini yaptiriyor her seferinde bana.
Gunlerimi onunla baslatip onunla bitiriyorum. Uykumdan uyanir uyanmaz, gun isigi degil onunla olan hayallerim aydinlatiyor odayi..
Her soyledigine verilecek cevaplarim hazir,"evet sen haklisin", "iyi ki geldin", "keske daha once gelseydin", "Sukurler olsun".
Dusunuyorum, kaybolup gidiyorum onlarin arasinda sonra yine bir yerlerde onunla karsilasiyorum.
Hic kizamiyorum ona.Hakli oldugumu savundugum tezi bir kere daha dusununce onun hakli oldugunu anliyorum.
Bir daha dusunursem kendi tezim oldugunu iddia etmeye basliyorum.
Yuce dinimiz Islam da evlenmenin vacip oldugu Peygamber Efendimizin hadisi serifine nail olanlar zumresine adimizi yazdirabilir miyiz diye soruyorum kendime. bunun icin yalvariyorum her seyin sahibine.
Tum bunlar benim yasadigim mecazi ask, ilahi aska kavusmak icin Mecnun olup collere duser miyim?
Birlikte ilahi ask ile sonsuzluga erisirebilir miyiz? Maddeden kendimizi siyirabilir miyiz? Her seyi O bilir.
Alıntı:
Peki gayrimüslümler ya da ataistler aşık olmuyorlar mı?Aşk evrensel birşeydir.Ve illaki Allah rızası için birşeyler yaparak, efendimiz (s.a.v) örnek alarak devam ettiremezsiniz.O zaman sadece müslümanlar aşık ve mutlu olurdu.

Bahsettiğimizin bu olmadığını gayet iyi biliyorsunuz bizce.Ama biz yine de bir açıklama yapalım.Sadece Müslümanlarda aşk var demiyoruz.Bunu hangi sözümüzden çıkardığınız ayrıca merak konusu…Aşık iseniz ve bunu kaybetmek istemiyorsanız gayret etmeniz ,emek vermeniz gerekir.Eğer yeterli gayreti gösterebilirim dediyseniz zaten ölüm falan olmaz.Bir de üzerine sahip olduğumuz yüce dinimizin verdiği maneviyatı eklersek sevginin de temel de olduğu ama aşk heyecanın kaybedilmediği bir evlilik olur.Aşkın ne olduğunu tartışmıyoruz.Ama evrenseldir bunda hemfikiriz.
Öncelikle sizi tebrik ediyorum.Münazara başladığından beri en başarılı olduğunuz konuydu diyebilirim.Girişinden sonuna kadar çok güzel bir sunumdu.Hatta öyle bölümler vardı ki aynı cümleleri birkaç kez okuduğum oldu.Daha önceki bazı konularda eklenen şiirlerin konuyu dağıttığını düşünmüştüm ancak iki tarafında eklediği şiirler münazaraya ayrı bir renk katmış ve daha zevkli hale getirmiş.İmla,noktalama gayet güzeldi.Yok denecek kadar az hatalarınız vardı ancak konunun sunumu bunları kapatacak kadar başarılıydı.
Karşı taraftan yaptığınız alıntılar,cevaplarınız örnekleriniz gayet yerinde ve çok güzeldi.Kişisel örnekler genelde konunun akıcılığını bozar ya da dağıtır konuyu ama kendinden verdiğin örnekle aşkını çok güzel anlatmışsın Selahattin etkileyici bölümlerden biriydi.Netice olarak düşüncenizi çok güzel savunmuş ve hükümetin tezini çok başarılı bir şekilde çürütmüşsünüz.

Benim değerlendirmelerime göre bu münazarada ehl i münazara (Selahattin_Ay---TÜRK EVLADI---ümitli_bekleyiş) başarılı olmuştur ve münazarayı önde bitirmiştir...

[b][color=teal]3.Hafta Maçı = FİKİR AKIMI --- CAN YOLDAŞLARI
FİKİR AKIMI (AKzeinebu-Aga-bilgekral):

Alıntı:
akzeinebu Nickli Üyeden Alıntı
[b]Herkesi selamladıktan sonra hemen yazımıza geçiyoruz.
Öncelikle şu dikkatimizi çekti. Muhalefet ekibimiz Napolyon örneğini verirken, acaba Napolyon’un para aşkı yüzünden savaş bile kaybettiğini, halkın isyanına uğradığını, dahası (bu bir ihtimal olarak gösteriliyor ama) zehirlenerek öldürüldüğünü biliyorlar mıydı acaba? Diktatör bir general olan Napolyon para vb maddi zenginlikler için savaş başlatan, acımasız bir generaldir. Para sevdası ve duygusuz bir insan oluşu ona sürekli kaybettirmiştir.
Alıntı:
akzeinebu Nickli Üyeden Alıntı
“Hükümet üyelerimiz paranın azlığı çokluğundan bahsetmişmiş. Bizler az paradan değil olmayan paradan bahsediyoruz. Olmayan paranın da nelere yol açtığını daha önce anlatmıştık sanırım!” demişsiniz…
Arkadaşlar biz burada olmayan paranın, nelere yol açtığını tartışmıyoruz. Bizler burada saadeti, mutluluğu parada arayanların, mutlu olup, olamayacağını tartışıyoruz.
Alıntınız gerçekten güzelmiş arkadaşlar ama bizim yanlış gördüğümüz çok şey var. Mesela yazıyı eklerken ben bir bayan olarak, asla omzuma kadar bilezik istemem. Kaldı ki; omzuma kadar bileziğim olmadığı içinde asla ama asla alınmam! Bunlar cahilce şeyler. Eğer insanlarda değerli olan şeyin kolundaki bilezikler olmadığını, o değerli şeyin insanların kafasının içindeki olduğunu sizde anlasaydınız. Mutluluğunda o koldaki bilezikleri takmakta olmadığını anlardınız…
Evliliklerdeki yeni evlilerin ev eşyalarına gelince, şunu şu taraf alsın, bunu bu taraf alsın denmesinin sebebi, bir tarafın daha fazla masraf altına girilmesinin istenmemesidir. Kimseyi zor durumda bırakmaya gerek yok. Ortada yeni bir yuvanın kurulması söz konusu ise; her iki tarafta elinden geldiğini ortaya koymakla yükümlüdür.
Eğitim ve sağlık sorunlarından bahsetmişsiniz. Hükümetimiz sayesinde bu söyledikleriniz çok geride kaldı. Mağdur ailelerin çocuklarını okutması için çocuk başına maaş bağladıklarını biliyorsunuzdur herhalde. Sağlık konusuna gelince yeşil kartlar var söz konusu ailelerin devlet tarafından sağlık masrafları ödeniyor.
Güzel bir ekip çalışmanız ve başarılı bir sunumunuz vardı.Türkçenin kullanımı sizde de ilk sunumlarınıza göre başarılıydı.Alıntılarınızla verdiğiniz cevaplar,muhalefetin verdiği örneklerin çürütülmesi gayet başarılıydı.Konuyu tek yönlü değil maddi,manevi tüm yönleriyle ele alıp sunmanız etkileyici yönlerden biriydi.Bazı yerlerde muhalefete cevap vermeyi yokuşa sürmüş olsanız da savunmanız ve muhalefetin düşüncesini çürütmeniz gayet başarılıydı.

CANYOLDAŞLARI(EpiVaTeS - Bayonet - yavuz_niksar):

Yazım yanlışları,imla hataları vardı ancak önceki sunumlara göre daha düzgün bir Türkçe vardı.Yerinde ve güzel örnekleriniz vardı ancak hükümet sizin örneklerinizi size karşı gayet başarılı bir şekilde kullanmış.Örneklerinizi daha çok kullansaydınız ve kullandığınız örnekleri hem savunmada hem karşı tarafın tezini çürütmede kullanıp karşı tarafın sizi sizin örneğinizle sıkıştırmasına izin vermeseydiniz eminim daha başarılı olacaktı.

Benim değerlendirmelerime göre bu münazarada FİKİR AKIMI (AKzeinebu-Aga-bilgekral) başarılı olmuştur ve münazarayı önde bitirmiştir...
Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla