Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-22-2007, 14:31   #11
Kullanıcı Adı
AKMURAT
Standart Sizce Turban Zorla mi? Olmali
Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle oldukça saçma bir anket olmuş diye düşünüyorum, yorum yazacakta değildim ama, bakıyorum forumda Şeyhülİslamlar var, fetva veriyorlar, bizde bunlara ayetler ile karşılık verelim ;

" la ikrahe fiddiyn " buyurulmuştur ayette, ama bizim yarım alimler dinden edeceklerya, bunun alır böyle öne sürerler.Bakın ayetin devamı nasıl geliyor;

Dinde zorlama yoktur. Doğru yol, sapıklıktan, hak batıldan ayrılıp belli olmuştur. Artık kim tağutu reddedip Allah’a iman ederse, işte o, kopması mümkün olmayan en sağlam tutamağa yapışmıştır. Allah her şeyi işitir, bilir. (Bakara 256)

Yani inanmayan için zorlama yokur. Dileyen iman eder, dileyen etmez. Ama İslami seçenler için, İslam kurallarına uymak zorunludur. Ama ülkemiz İslami kurallara göre yönetilmediği için böyle bir durum söz konusu değil.

Ayrıca Ayetler hakkında şahsi görüşlerimizi ortaya nasıl bukadar rahat koyuyoruz anlayamaıyorum. Bu işin " bence - sence " simi olur ?

VesseLam
Sana katiliyorum ayetler hakkinda sahsi gorus sunulmamali.Cunku bu kesin olan birseydir,kendi kafamiza gore yorumlamak cok yanlis olur.