Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2008, 21:23   #36
Kullanıcı Adı
İşbara Kağan
Standart Bahçeli, partinin imamını niye kovdu?
[i][color=navy]Değerli mavera , tekrar soruyorum :

İdam cezası 12 Ocak 2000 tarihinde üç lider tarafından imzalanan karar metni ile kaldırıldıysa , 2 Ağustos 2002 tarihinde TBMM'nin 21. Dönem 4. Yasama Yılı 125. birleşiminde kaldırılan şey neydi peki ? Kaldı ki benim bildiğim yasa değişiklikleri liderler zirvesinde değil , TBMM Genel Kurulu'nda yapılır . Yanılıyor muyum yoksa ?

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/t...e1=1&page2=145

Vermiş olduğum bu linkte , 2 Ağustos 2002 tarihli Genel Kurul tutanaklarına ait 145 sayfalık bir döküman yer alıyor . Siyasi partilerin idam konusundaki tavrını , bu resmi tutanaklara göz atarak öğrenebilirsiniz .

Tekrar Kur'an Kursu meselesine dönelim :

Tekrar ediyorum , sizin bu söylediğiniz hadise , 1997 yılında yani 54. Hükümet döneminde olmuştur . 57. Hükümet döneminde ise , 15 yaş altındaki öğrencilerin İlköğretim 5. sınıftan itibaren yaz/kış tatil dönemlerinde Kur'an kurslarına katılabilmeleri sağlanmıştır .

Size , TBMM'nin internet sitesinde yer alan resmi nitelik taşıyan bir makale sunayım . TBMM'nin internet sitesinde yer alan makaleler , önce denetimden geçirilir , sonra da site de yayınlanır .

http://www.tbmm.info/modules.php?nam...eec175ea528858

Alıntı:
Eğit-Der’in en önemli uğraşlarından biri laik eğitim ve 8 yıllık kesintisiz eğitimdir.
Dernek önce 8 yıllık zorunlu ilköğretimin yasalaşması için imza kampanyaları açtı, çeşitli etkinlikler düzenledi. 1997 tarihinde yasa çıktıktan sonra da kesintisizliğinin bölünmemesi için savaşım verdi.
Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ortak hükümetlerinin kesintisizliği bölen ilköğretimin 5. sınıfından sonra Kuran kurslarına gitmesini sağlayan genelgeleri Danıştay’a dava açarak durdurdu. Bu konuda kamuoyuna aydınlatıcı açıklamalar yaptı.
18 Nisan 1999 Genel Seçimlerinden sonra yine Bülent Ecevit başkanlığında kurulan 57. DSP, MHP, ANAP ortak hükümeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş Yasası’nda 22 Temmuz 1999’da yapılan değişiklikle 5. sınıfı bitiren ilköğretim çocuklarının yaz aylarında açılacak Kuran kurslarına gitmesini sağladı. Değişikliğe TBMM’de bulunan hiçbir siyasal parti karşı çıkmadı. Konu Anayasa Mahkemesi’ne götürülmedi. O zamanki Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel de değişikliği onaylamakta sakınca görmedi.

Esenlikler dilerim .

İşbara Kağan isimli Üye şimdilik offline konumundadır