Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2008, 23:46   #72
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart Bahçeli, partinin imamını niye kovdu?

Alıntı:
MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Evet, düzgün oturup doğru konuşalım. Biraz önce Sayın Aydın buraya çıkıp "Apo'yu hangi şartlarla teslim ettiniz" sorusunu yönelttiler. Sayın Aydın, çok geç kaldınız, üçbuçuk yıl önce, hükümeti kurarken soracaktınız bunu, liderler zirvelerinde, hükümette, Bakanlar Kurulunda soracaktınız bunu; şimdi sormanızın hiçbir anlamı kalmamıştır. (AK Parti sıralarından alkışlar)

İSMAİL KÖSE (Erzurum) - O zaman söyledik, söyledik o zaman.

KORAY AYDIN (Ankara) - O zaman da söyledik.

MEHMET ALİ ŞAHİN (Devamla) - Bakın "biz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin vermiş olduğu tedbir kararı sebebiyle, liderler zirvesinde almış olduğumuz bir karar ve protokol sonucu Abdullah Öcalan'ın dosyasını bekletmek zorunda kaldık" dediniz. (MHP sıralarından "hayır, hayır" sesleri) Öyle söylediniz.

Peki, Abdullah Öcalan kadar tehlikeli olan, karakollarımızı basıp 33 erimizi şehit eden, onun sağ kolu Şemdin Sakık'ın dosyası 1 yıldır Adalet Komisyonunda bekliyor; hangi üyeniz, Sayın Başkan, bunu, bir an önce gündeme alın, Genel Kurula indirelim dediniz; Adalet Komisyonundaki hangi üyeniz böyle bir talepte bulundu? (AK Parti sıralarından alkışlar)
Alıntı:
Şimdi, siz, mevcut statü aynen devam etsin istiyorsunuz, bu konudaki mevcut yasalar aynen devam etsin istiyorsunuz; ama, bir taraftan da şu Ulusal Programı ilan ediyorsunuz ve diyorsunuz ki: "Onsekiz yıldır biz idamı infaz etmedik, bundan sonra da infaz etmeyeceğiz."

Sayın Devlet Bahçeli -ben, kendisini çok ciddî bir devlet adamı olarak bilirim ve inanıyorum ki, arkadaşlarımız da benim bu düşünceme katılırlar- 25 Haziran 2002 tarihinde Hürriyet Gazetesinden Ertuğrul Özkök'le bir mülakat yaptı. (MHP sıralarından "kiminle yaptı?" sesleri) Sayın Bahçeli'yle, Başbakan Yardımcımızla... Burada söylediklerinden birkaç cümle okumak istiyorum: "Bizim, ölüm cezalarının uygulanmayacağı yolunda bir moratoryumumuz var, moratoryum ilan ettik. Buna sadığız -Sayın Bahçeli söylüyor- idam cezasının kaldırılmasını orta vadeli bir karar olarak ilan ettik, buna sadığız."
Evet madem o kadar istekliydi idam konusunda mhp liler neden o güne kadar meclise bunu getirmediler.. İkincisi Bahçeli o bahsettiği moratoryumda ne oluyor acaba ;) ;) ;)