Alıntı:
EdeB Nickli Üyeden Alıntı
En başta bu konuya böyle bir başlık yanlış seçilmiş. Kim ve ne olursa olsun, ister kendi iradesiyle terörist olsun isterse zorla yapılsın terörist olmuşsa suçludur. Teröristten kastım sadece dağa çıkıp benim askerime kurşun sıkan şerefsizler değil, düzlükte de kendisini devlet, halkı kendisine köle sayanlar....
İnsanın yolu akıldır, aklın yolu da Kur'an. Eğer ki bunları kullanmamış ve yolunu sapıtmışsa suçludur. Anası, babası, dedesi, ninesi çevresi vs. o çocukla yeterince ilgilenip onu yanlışlıklardan koruyamamış olabilirler evet suçlular ama onların bu suçluluğu bu çocukları masum yapmaz. Her akıl sahibi aklını kullanarak doğruyu yanlıştan ayırt edebilme yetisine sahiptir. Zira Kur'an'ı Kerim'de Hz. İbrahim'in o sapıtmışların içinde "ÇOCUK YAŞTA" doğru yolu nasıl bulduğu bizim için bu konuda eşsiz ve en doğru bir örnek.....
Sadakanın en güzeli gizli olanıdır. Evet mükerrer defalar umreye gitmiş olanların birkaç çocuğa yardım eli uzattığını görmedik. Ama yargı makamı da biz değiliz öyle değil mi? Gizli ve açıktan yapılan her işi gören ve vakti gelince bu yapılanları gerçek niyetlerine göre değerlendirecek olan var. Bizim görmemizin veya bilmemizin anlamı da gereği de yok. Kaldı ki ekranlarda pahalı elbiselerle o yardıma muhtaç insanların yanına yaklaşıp kamuya şirin görünmek için sahte iyilikler yapan boyalı iş mahlukatlarını her yıl görüyoruz. Görüyoruz ama noluyor?
Evet biz çevremizi elimizden geldiğince düzeltmeye çalışalım. Elimizi taşın altına sokmaktan çekinmeyelim ama bu konuda ad başkalarına laf atmayalım. Zira hiçkimseyle 24 saat yanyana değiliz....
Vesselam........
|
Bu mesaj dikkatimden kaçmış. Konuyu açan kişi olarak derim ki:
Herkesten Hz.İbrahim'lik bekleyemeyiz.O bir peygamberdi,her insandan aynı şeyi beklemek bir kere başlı başına bir ütopya.
Size bir de soru sormak istiyorum cevabını merakla bekleyerek ve affınıza sığınarak:
Allah korusun 6 yaşındayken elim bir kazada tüm yakınlarınızı kaybetseniz ve bir başınıza kalsanız.Sonra bir adam ile karşılaşsanız aynı yıl, size "kol kanat gerse", "iyi adam" kisvesiyle davransa size ve sonrasında size kötü şeyler yaptırmaya kalkışsa...
1) Kesinlikle yapmam. ( sigara verse içmem, içki verse içmem, uyuşturucu verse almam, tiner verse çekmem ) diyebiliyor musunuz?
2) Birinci soruya cevabınız "hayır,dayanamam ve yaşım dolayısıyla da etkilenirim,ben de yaparım onları" ise, uzun yıllar bu adam ile birlikte yaşamış olsanız ve iyice o kötülere alışmış olsanız ve artık isyan etmiş olsanız yine en zayıf anınızda bir adam çıkagelip sizi "gaza getirse" "bu devlet seni bu hale getirdi,sizi bu halden kurtaracağız" diye, gider misiniz onunla gitmez misiniz?
3) ikinci soruya cevabınız "evet,dayanamam o ruh haliyle giderim" ise, siz bu durumda suçlu musunuzdur?