Alıntı:
EdeB Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ismihan Nickli Üyeden Alıntı
Sayın Edeb, siz diyorsunuz ki zorla kötü yola düşende suçlu, isteyerek düşende, yani ikisinide aynı kefede tartalım, doğru mu?
|
Evet ikisi de suçlu. İsteyerek düşenin suçlu olduğu zaten aşina yorum yapmaya gerek yok. Zorla düşürülene gelince...
İnsanın kendi iradesi var mıdır? Vardır... O vakit attığı her adımdan da sorumludur. Zorla bu suçu işlemesi en fazla hafifletici sebep olabilir o da dünya mahkemelerinde....
Alıntı:
Bir cümle duymuştum geçen gün hemen not aldım ;"Allah biliyorsa yüreğimizden geçenleri sorun yok demektir!!"
|
Evet doğru bir söz. Söyleyenden de buraya getiren sizden de Allah razı olsun. Ama size şunu sormak istiyorum. Elinize bir silah tutuşturup birini vurmanızı istediler. Siz vurmak istemiyorsunuz ama zorluyorlar. Ne yaparsınız? Vurur musunuz? Vurursanız sizin yüreğinizden geçenin bu olmadığını Allah'ın bilmesi sizin Allah'ın yarattığı bir cana kıydığınız gerçeğini değiştirecek mi? Bundan dolayı iki alemde de yargılanmayacak mısınız?
Alıntı:
Nasıl bir müslüman yanındaki bir kafire islamiyetten bahsetmediği için ondan yükümlüyse, elimizin ulaşabildiği bir yerdeki bir insan kötü olduysa yükümlüyüzdür gibi geliyor bana.
|
Haklısınız. Ben de yazımın sonunda aynı yere değindim. Elimizin yettiği kadar bu işlere el atmak vazifemiz. Ama bizim bu konuda sorumlu olmamız bireylerin iradeleri olduğunu veonların da sorumlu olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Zira:
Tohul sac bitmezse toprak utansın!
Vesselam.........
|
Sorularıma cevap alamamamın verdiği üzüntüyle bir kelam daha etmek istiyorum:
Herkesin iradesi vardır diyorsunuz,istemeden düşeni bu yüzden suçlu ilan ediyorsunuz.Sizce çocuk yaştaki ( ortalama 9-10 yaşlarda başlıyorlar bu işe ) bir insanın nasıl bir iradesi olmalıdır? doğruyu yanlıştan ayırt edebileceğine inanıyor musunuz 9 yaşındaki bir çocuğun?