Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-17-2008, 00:28   #6
Kullanıcı Adı
mülayim
Standart Enflasyon Düştü Yalanı
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mülayim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Ayşe_Berra Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mülayim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
yavuz_niksar Nickli Üyeden Alıntı
o kadar kendini neden yordun kardeşim tabii ki kafan basmıyor ya da körsün...
abicim ben size katılmıyorum.valla halkın alım gücünün düştüğünü kesin olarak söyleyebilirim.evet bence enflasyon konusunda hükümetimiz başarılı olamadı
Bi düşün bakalım en basitinden evine aldığın tüpe ne kadar zam geldi 5 senede. Eğer önceki zamlar gibi artsaydı tüp fiyatları şuan ödediğinin kaç katı fiyat ödeyecektin.Bu çok basit bir örnekti bunun gibi birsürü konu var.Ama ne diyeyim insan görmek istediğini görür. Çamur atmak kolay. Ama bu kadar hizmet veren bir hükümetin ve en önemlisi oy veren bu kadar insanın vebali altına giriyorsunuz.Hesabı zordur.
tamam kabul ecevit hükümetine oranla çok başarılı hükümetimiz bu noktada hemfikiriz dostum.evet zam o kadar da fazla sayılmaz ama düşün bakalım gelirime ne kadar eklendi.
e bunu kabul ediyorsan da sorun yok.şöyle örnekleyelim bu durumu:

3 yıl önce 1000 lira geliri olan Ali, patatesi 3 yıl önce de 10 liraya alıyordu, şimdi de 10 liraya alıyor. Ali'nin geliri şu anda 1100 lira olduğuna göre

a) Ali kesinlikle kardadır.Durumunda bir iyileşme kesinlikle vardır.Kimse bunu inkar edemez.
b) Tamam, Ali hala tam anlamıyla bir refah seviyesine erişememiştir; ama cebinde +100 lirası vardır, dolayısıyla umutludur.
c) Zaten Ali de benim maaşımı 2000 lira yapın demedi hiçbir partiye.Bunun böyle olamayacağını Ali bile biliyor,bilmeyenler utansın.
d) Ali'nin durumunda az da olsa bir gelişme olduğunu inkar eden ya da gelişme olduğunu kabul edip daha fazlası olmadığı için birilerini suçlayan insan Türkiye gerçeklerinden uzak,uzay çağında pardon uzayda yaşıyordur ancak!
e) Yar saçların lüle lüle, mülayim sana güle güle!
başka bir yorumunda 657 lerdendin sen ne oldu hemen değişiverdin bakıyorum.evet siz pancar gibisiniz.sizi beslediklerinde sert olgun olursunuz.topraktan kökünüz çekildiğinde yapraklarınız soluverir.pişirildiğiniz de renginiz tamamen değişir.akıllanmazsınız siz dostum
mülayim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla