Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-21-2008, 13:09   #8
Kullanıcı Adı
Durmak yok yola Devam
Standart 8 Yaşindaki çocuğun Camii Nefreti !!!!!!
163 gitti, 263 gelmesin

TCK tasarısı, yarın TBMM genel kurulunda görüşülerek son şekliyle kabul edilecek. Buradan başta Ak Parti grubuna olmak üzere tüm TBMM'ye tarihi bir hatanın önlenmesi için çağrıda bulunmak istiyorum.

Tasarıda yer alan 263'üncü madde, Ceza Kanunu metninden çıkarılmalıdır.

İlk şekliyle son derece vahim nitelikte olan madde metni, sakıncaları giderilmek üzere bir kere elden geçirilmiş ve en son şekliyle şu hali almıştır:

"Kanuna aykırı olarak eğitim kurumu açanlara, bunları çalıştıranlara ve bu kurumlarda kanuna aykırı olarak açıldığını bildiği halde öğretmenlik yapanlara, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir."

Ancak kanun, bu haliyle de büyük sakıncalar ve insan hakları ihlali potansiyeli taşımaktadır.

Çok dramatik bir olay söz konusudur.

Eski ceza kanunlarında yer alan 163'üncü madde, 141 ve 142'nci maddeyle birlikte Özal'ın hayran olunacak dirayetiyle kaldırılmıştır. Özellikle 163'üncü maddenin kaldırılma sebebi, son derece muğlak yorumlarla "Allah" diyenin bile suç işlemiş kabul edileceği durumların ortaya çıkmasıdır. Pek çok mağdurları olmuştur. İnanç özgürlüğüne darbe üstüne darbe vurulmuştur.

163'ün kaldırılması kayıtlara çok önemli bir demokratikleşme hamlesi olarak geçmiştir.

Şayet bu haliyle kanunlaşırsa, Türkiye'ye hiç yoktan 263'üncü madde belası taşınmış olacaktır. Ve Ak Parti iktidarı, böyle bir garabetin mimarı olarak kayda geçecektir.

Bundan sonra sık sık gazete haberlerine, "kanuna aykırı eğitim yapıyorlar" diye jandarma operasyonları yansıyacak ve üç - beş çocuğa Kur'an öğreten kişiler takibata uğrayacaklardır.

Bunların örneklerine şimdiden rastlanıyor.

Bir de 6 aydan üç yıla kadar ceza yelpazesi içinde, sanıklara "cezalardan ceza beğenin" denildiğini düşünün...

Bu türden her oparasyonun, Ak Parti iktidarının vebal hanesini akla getireceği kuşkusuzdur.

Ve ben, Ak Parti kadrolarının, böyle bir vebali taşıyamayacağını düşünüyorum.

"Bu kanundan hiç kimse takibata uğramaz" yaklaşımlarının, Türkiye gerçekliğinde, temelsiz bir teselli olduğunu görmemek mümkün değil.

Bir kere bu maddenin hangi gerekçeyle ve Ak Parti tarafından TCK muhtevasına sokulduğunu anlamak mümkün değil.

TCK, demokratikleşmeyi, özgürlükleri geliştirmeyi amaçlayan bir düzenlemeden geçiyor ve böyle bir düzenleme esnasında, hem de muhafazakar demokrat bir parti tarafından, iyi niyetli olmayan bir uygulayıcının elinde kendi tabanını biçecek maddeler yer alıyor...

Sormak isterim: Böyle bir madde tasarı metninde daha baştan yer almasaydı, kim onun gereğine inanıp da tasarıya sokmak isteyecekti? Böyle bir maddenin TCK'da bulunmasını zaruri gören bir tek Ak Parti milletvekili var mı?

Kaldı ki, madde metni bir garabetin ürünü. Bir kere suç muğlak. Tam da, lastik gibi her tarafa çekilecek bir nitelikte... Ne demek "kanuna aykırı eğitim", hangi kanun, hangi aykırılık? Sadece bir başvuru eksikliği söz konusu ise, bundan 6 aydan üç yıla kadar hapis cezası hükmü çıkarmak hangi demokratik hukuk devletinin uygulaması oluyor? Bir kere, internetin tüm evleri okul haline getirdiği bu çağda, hangi "kanuna aykırı eğitim"den söz edilebilir ki? Bir grup internet üzerinden bin kişiye eğitim verse, bunu kim engelleyebilir? Ya da bu kanuna aykırı eğitim mi sayılacak? Ya da "kanuna aykırı eğitim" kimi biçecek? Bir yargıç, altı aylık suçla, üç yıllık suçu (arada tam altı kat fark var) nasıl ayırdedecek, hangi kıstasla? Kanundan bunu çıkarmak mümkün mü? Böylesine suçun belirsiz, cezanın afaki olduğu bir kanun tekniği, ancak, hukuk devletinden çok uzak bir mantıkla mazur gösterilebilir. Bunu bu topluma layık görmek mümkün mü? Nasıl bir toplum var karşımızda? Eline vur ekmeğini al, eğitim özgürlüğünü al, bunu Türk insanına nasıl layık görebiliriz?

"Bir kere tasarıya girdi, şimdi çıkarırsak ne olur, yanlış anlaşılmaz mı?" Bu mantığın Ak Partinin elini kolunu bağladığını düşünüyorum. Yanılıyorsam bu maddenin ne kadar Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu anlatarak toplumun kaygılarını izale etsinler ya da yoğun hukuk ihlallerine kapı aralayacak bu maddeyi TCK'dan çıkarsınlar.

Tarih bu maddeye oy verenlerin yakasına yapışacaktır. Benden söylemesi...

atasgetiren@yenisafak.com.tr

Kaynak:http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/20...asgetiren.html
Durmak yok yola Devam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla