Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-23-2008, 23:19   #30
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart TÜM ZAMANLARIN EN İYİ SİYASETÇİSİ KİMDİR?
[b]Bir insanın siyasi ve askeri dehaya sahip olması için 'iyi' olması gerekmiyor. Atatürk rejimi değiştirebilmiş ve halkımızın değerleriyle uyuşmasa da önemli devrimler yapmıştır. Bu onun siyasi dehasını gösterir.

Anketin özüne dönersek, en iyi lider veya en çok sevilen lider sorulmuyor; en iyi siyasetçi soruluyor, o halde bence en iyi siyasetçi Mustafa Kemal Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adnan Menderes'i 3. sıraya koyabilirim. Necmettin Erbakan Hoca'da müthiş bir siyasi ufka sahip olmasına rağmen bunu bir türlü uygulamaya geçirmeyi başaramamıştır, iyi siyasetçi, bunu başarabilendir. Ha en çok sevdiğimiz siyasetçi sorulsaydı ERBAKAN diyebilirdim.

Mustafa Kemal Atatürk dahil herkes tartışılabilmelidir. En nihayetinde hepimiz insanız. Koruma kanunları, o kişilerin ideolojilerine zarar verir, bir yerde o kişileri maalesef 'putlaştırmaya' götürür.

Kemalizm, Atatürk'ün demokrat olduğunu ileri sürüyorsa, Atatürk'ü koruma kanunu diye bir dogmayı saavunmamalı ve insanlara dayatmamalıdır.

Dipnot: Yazının olgun bir beyinle okunmasını rica ediyorum. Ve 'aaa ATA'ya saygısızlık yapıyor' gibi saçma sapan sözlere muhattap olmak istemiyorum.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır