Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-05-2008, 23:33   #5
Kullanıcı Adı
Ziyad_e
Standart Bir Kaç Soru
soru: Allah ı sevmek mi? Allah'tan korkmak mı?

yanıt: "Aşk korkuya perdedir,
Korkuda aşka perde,
Allah'tan nasıl korkmaz,
İnsan onu sever de..."
Yani ikisi de birbirini tamamlıyor bence

soru: özgürlük nedir, sınırları nerede başlayıp nerede biter?

yanıt: insanlara göre dışardakiler özgürdür, insan böyle düşünerek özgürlüğü dışarıya hapsetmiştir kanımca. bence özgürlük nefsine kul köle olmaktan sıyrılıp Sonsuz Olan a ram olmak O'na kullukla O'nda sonsuzu bulmaktır-özgürlük sınırsız olabilmektir-...ruhunu beden zindanından azad etmektir. İnsan O'nun emrine uyduğu müddetçe kimsenin özgürlüğüne de gem vurmaz hem.

soru:Yaşamımızın ne kadarı kaderdir?

yanıt:
"Herşey bir kader iledir, hatta beceriklilik ve beceriksizlik bile" -Hadis-i Şerif-
"Bize Allah'ın takdir ettiğinden başkası ulaşmaz..." Tevbe Suresi,51

"Şüphesiz Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler. " Yunus Suresi,14
buyurulduğuna göre burda ince çizgi şudur: Neden olumlu ya da olumsuz o şey "bize" ulaşıyor? "Neden ben?" diyenlere hep kızmışımdır bizler bu soruyu isyan için değil tevekkül için sormalıyız aslında. "Neden ben?" Ya imtihandır onu aşabilecek olan bizizdir, ya da onu hak edecek bir şey yapmışızdır. O inceliği de yine Allah tan başkası bilemez. . onun için Tevbe 51.ayetinde devamında buyrulduğu gibi:
"O bizim mevlamızdır. Onun için müminler yalnız Allah"a tevekkül etsinler."

Kadın-erkek eşitsizliğinde en rahatsız olduğunuz noktalar nelerdir?
İki tarafın eşit olması zaten düşünülemez, biri erkek biri kadındır. Zaafları da güçleri de farklıdır. Mesela kadın duygusal erkek mantıksal yaklaşır. Beni rahatsız eden eşit olmaya çalışmaları Halbuki "çift" ve "eş" kelimelerindeki incelikte olduğu gibi bir bütün olmaya çalışmalıdırlar.

soru :Hayır diyemeyeciğiniz şeyler nelerdir?
yanıt: Azrail'in kalk gidelim çağrısı

soru: Birey olmak mı, uyum sağlamak mı?

yanıt: ortama ve bireye göre göreceli bir soru bence. -Gerekirse uyumu kendine uydurmak, gerekirse uyumu bozmayacak kişiliğe sahipolmak.-
Ziyad_e isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla