Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
K.Irak operasyonu yeni bitti. 25. operasyon bu. Yakında 26.'ıda olabilir 27 28 ... Kaç Yıldır Pkk var, 25 yıldır. Bu 1
Ortada birbirine paralel gelişen bir Güney Doğu sorunu ve bir Kürt Sorunu var, Pkk'yı yaşatıp, besleyen de budur. Bu 2
İnsanlığın burdan çıkaracağı ders nedir? Şudur
İnsanların kimlikleriyle "orda çok kar yağar, karda yürürken kürt kürt diye ses çıkar, Kürt burdan gelir" diye alay ederseniz, BİR HALKI İNKAR EDERSENİZ, insanlar elerine silahları alıp dağın yolunu tutarlar. 25 sene orda kalırlar.
Burdan çıkarılacak ders nedir? Şudur
Hala daha akıllanmayıp faşist faşist konuşmaya devam ederseniz. Dünya'nın en güçlü Ordularından birine de sahip olsanız Pkk bir 25 sene daha dağda kalır.
Arkadaşlar şunu yapmayın. İnsan hakları kutsaldır, dinimizde de böyledir. İnsan hakları devletlerden de bayraklardan da Türk Askerinden de Pkk Askerinden de üstündür. İnsan hakları keyfiyet kaldırmaz.
Hak ve özgürlükler kimsenin keyfine göre şekillendirilemez. Hak ve Özgürlükler kimsenin keyfine göre yasaklanamaz. Hak ve Özgürlüklerin önündeki engeller kimsenin keyfine göre sürdürülemez.
"'Türbanlılar' üniversiteye girerse, Musevi öğrencilerde kippayla, isevi öğrencilerde haçla girmek ister, kaos olur istemiyorum", demek ne kadar küstahça bir tavırsa Çerkez de ister Laz da ister demek o kadar küstahtır.
Ben Trabzonluyum ancak faşist değilim ve İnsan haklarını kutsal bellemişimdir.
Memlektte onca, yabancı dilde eğitim veren üni varken neden KÜRTÇE eğitim veren akademi olmasındır.
Neden KÜRDOLOJİ Enstitüleri kurulmasındır.
Başörtüsüyle üniversiteye girilmesi konusunda bence öyle bence böyle demek ne kadar küstahça ve sinir bozucuysa Bu konuda öyle demek te aynı kategoridedir.
Arkadaşlar kimliğini ifade edebilme hakkı gibi bir İNSAN HAKKı varken karşımızda; bence öyle bence böyle demek ne kadar küstahça bir yaklaşım.
Bırakın siz işin teknik tarafını, siz İnsan haklarının yanında saf tutun.
BU TOPRAĞIN İNSANLARINA BU ZULMÜ REVA GÖRENLERİN KARŞISINDAYIM!
|