Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-08-2008, 23:37   #130
Kullanıcı Adı
_Yeniden_
Standart Tartışıyorum..TRT'nin Bir Kanalı Kürtçe Yayına Açılacak
Ben yine de TRT de Kürtçe yayını desteklemiyorum...Devlet televizyonunda devletin resmi dili ile yayın yapılmalıdır diye düşünüyorum...Devletin resmi dili de zaten ülke sınırları içerisinde sayıca fazla olan ırkın dilene göre belirlenir...
Resmi dilimiz Türkçe olduğu için Kürtçe yayın yapılmamalı...

Ancak terörle mücadele adına, halkımızın nüfusunun belli bir bölümünü oluşturan Kürt halkımızın seslerini duyurabilmeleri adına, dillerini öğrenebilmeleri için
okullarda seçmeli ders olarak Kürtçe eğitim verilmelidir...Roj Tv gibi değil de Rtük denetimde devlet ya da başkaları tarafından özel televizyon kanalları açılmalıdır Kürte yayın yapan...

Her ne kadar mitinglerinde öcalan posterleri sallayarak pkaka sempatizanı olduğunu kanıtlamış olsa da yine de Dtp kapatılmamalıdır!!

Çünkü Kürt hakımızın da siyasette sesini duyurma hakkı vardır...Elbette kendi ırkından birilerinin mecliste bulunması isterler bir vatandaş olarak...

Yönetimini pkaka ele geçirmediği sürece kitap, dergi, televizyon vs. kendi dillerini içeren herşeyi istemeye hakları var...
Bunları engellersek pkaka destekçisi olmayan ve çoğunluğu oluşturanlara haksızlık etmiş oluruz...

Bunu da ırkçılık olarak görümüyorum...
_Yeniden_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla