Kur'an-ı Kerim'de Çarşaf Geçiyor Mu?
Dini konularda ülkemizde "ahkam kesen" ne kadar çok insan var. Evet din kimsenin tek elinde değil lakin "bilim yapmaktan" bahseden insanların bilimin yanına uğramayacak yorumlardan bahsetmeleri ne kadar da dikkat-i calibtir. Hadislerden misal veren arkadaşımız acaba başörtüsü ayetinin inzaliyle beraber toplumdaki değişmeyi gösteren hadislere de vakıf mıdır? merak ediyorum doğrusu. Dini konularda bütüncül yaklaşımlardan uzak cımbızla hüküm çıkarma faaliyetleri yaygınlaştıkça ve işi erbabına bırakmadıkça biz daha çok başörtüsünü konuşuruz. "Kılla tüyle" uğraşmayın diyen insanlar neden toplumun tek gündem maddesi "kadınların başörtüsü" imiş gibi davranıyor. Evet bence de kimse uğraşmasın başörtüsüyle. Başörtüsünün hükmü bellidir. Peygamberimiz döneminden beri kadının örtünmesi vardır ve hala devam etmektedir. Durum böyle iken birileri nasıl Kur'an'da başörtüsünün olmadığını iddia edebilir şaşıyorum. sözüm ona bilimsel kafaların(!) yanlışta bu kadar ısrarcı olmaları da büyük bir tezat değil midir? Düşünmeden geçemiyorum.
Moedrnliğin ölçüsü nedir? merak ederim. "sizler amerikanın, batının ayakalrı altında eziliyorsunuz." diyen arkadaş kendi cümleleri içinde bir tezat oluşturmuyor mu acaba? merak ediyorum. doğru ya "Modern kadınımız bikiniler ve mayolarla namusundan ve dininden en ufak taviz vermeden güneşlenirken ve serinlerken" tabirinin Batı ile hiç alakası yoktur!!!!!!!! Faziletli türk kadınının "fazilet "ölüçüsü tarih boyunca ne omuştur? acaba arkadaş hiç okuyup düşündü mü? Ahhh!! Bunları okumak doğrusu kahrediyor beni. Gençliğin tarihinden , geçmişinden kendi değerlerinden koparılmış olması üzüntü verici....
“Utanırdı süt ninem burnunu göstermekten,
Kızımın gösterdiği kefen bezine mahrem.”
Keşke bilimsellikten bahseden insanların bilim yapacak kadar cesaretli olsalar...
selam olsun değerlerin esahip çıkan, değerlerinin savunucusu olan insanlara...
|