Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-24-2008, 03:39   #2
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Popüler tesettür
Alıntı:
Çizmelerini pantolonunun üzerine çekip, üzerine diz üstü bir kaban giyen başörtülü arkadaşıma yaklaşıp soruyorum:
“Çizmeler pantolonun içinde daha hoş durmaz mıydı sence?”
Önce şaşırıyor, “Bu da nerden çıktı?” der gibi bakıyor bana. Sonra, “Pantolonumun paçaları zaten dar, boru paça. İçine sokunca daha tarz duruyor bence. Ha çizme, ha pantolon paçası, pek fark etmiyor benim için. Etek giymeyi zaten sevmiyorum” diyor.
“Madem öyle, aslında bol bir pantolon daha uygun dururdu,” diyorum, “O senin fikrin, bence bu da uygun” diyor ve nezaketen gülümseyip yanımdan uzaklaşıyor
Modernleşmek böyle oluyorsa, sağolsunlar ben almayayım.Tarzmış pehh...

Alıntı:
Bir camideyiz. Vakit namazımızı eda ettikten sonra, çarşaflı bir teyze selâmlıyor bizi. Karşılıklı “Allah kabul etsin” dualarından sonra konuşmaya başlıyoruz. Öğrenci olup olmadığımızı soruyor. “Okullarımızdan atıldık, başörtüsünden” diyoruz gülerek. (Çünkü artık sadece gülünecek bir hal aldı.) “Maşallah” diyor. Kendini anlatıyor, nasıl kapandığını, ilim meclislerinde nasıl bulunduğunu, nasıl çarşafa girdiğini… İyi hoş muhabbet ediyoruz. Sonra bize dua ediyor ayrılacağımız vakit, “Allah size de tesettürü nasip etsin, çok sevdim sizleri” diyor.
Arkadaşımla birbirimize bakıyoruz, “Nasıl yani?!” der gibi. Biz zaten tesettürlüyüz, yoksa değil miyiz?..
Burada o bayanın bahsettiği gibi " Allah herkese tesettürü nasip etsin İnşaAllah " ...
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla