Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-01-2008, 01:05   #76
Kullanıcı Adı
gülsima
Standart Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
atatürkçüyüm Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar siz düşünceye saygı diyorsunuz ya bende kendi düşüncemi açıklamak istiyorum inşallah saygılı olursunuz...
BEN TÜRBANA KAR ŞI YIMMM...
ama başörtüsüne karşı değilim..çünki benim anamda başörtü takıyor..türban bence rahibe kıyafeti..islamda yeri yok..siz bana islamda yeri var,yada allahın emri gibi şeyler diyeceğinizi duyar gibi oluyorum..evet kuranda örtünün diyor bende müslümanım buna karşı çıkamam ama ne şekilde örtünün diyor ayeti bilen varsa lütfen yazsın bir daha..
o ayetten yola çıkarsak türban kelimesi geçmiyor yada başörtüsü..örtünün diyor sadece..neresini tabiki kuranda nasıl anlatmışsa orasını..yani türban sıkmabaştır saçının bir teli görünürse 1000 yıl cehennemde ceza alırsın gibi terimler duydum..hele hele en çok çıldırdığım şey bunu bir hadis olarak millete nakletmişler..haşaaaa biz peygamberimizin lafının üstüne uydurma lafmı söyliyeceğiz..hadisi sizde biliyorsunuz peygamberimizin sözleridir..
hele karaçarşaf yokmu tam bir cahil kıyafeti..''Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar''
deniyor ayakparmaklarınızın üstüne kadar değil..bence siz ayeti bidaha okuyun..bir müslüman olarak görevimi yani bir müslüman kardeşimi din kuralları konusunda uyarıyorum..yani kuranı kendinize göre yorumlamak doğru değildir..iyi anlamak gerekir kuranı..
Başörtüsü kesinlikle Allahın emridir.Bunu bi kere kabul etmenizi öneriyor ve açıklamaya başlıyorum.Dediğiniz gibi Kuranın ifadesiyle "TÜRBAN"diye bir örtü biçimi yoktur.Bu modern çağın uydurduğu bir örtü biçimidir ve Rabbimiz ezeli ilmiyle kadının örtüsünün bu denli tartışılacağını bildiğinden ne şekilde örtünmemiz gerektiğini en ince ayrıntısına kadar "nur suresi 31 ve ahzab suresi 59'da açıklamıştır.Nur suresi 31 deki şu ibare"ila men zehara min ha liyazribne humuri ala cuyubihinne"meal olarak "GÖRÜNEN KISIMLARI MÜSTESNA OLMAK ÜZERE,ZİNETLERİNİ TEŞHİR ETMESİNLER.BAŞ ÖRTÜLERİNİ,YAKALARININ ÜZERİNE KADAR ÖRTSÜNLER."siz şimdi başörtüsünü nerden çıkarıyorsunuz diye sorarsanız ayetin etimolojik yapısına girip humur kelimesini ele almamız gerekir.humur kelimesi örtmek anlamındadır.türkçemizede hamur kelimesi olarak geçmiştir.sizde bilirsinizki hamurun mayalanabilmesi için üzerinin örtünmesi gerekir.2.olarak ise araplarda içki olarakta anılır.içkide herkesin bildiği gibi aklı örter.bu iki sebepten dolayı humur kelimesi örtü olarak geçer.ve ayetin tamamına baktığımızda başörtününün farziyetii anlaşılmış olur.eğer burada anlaştıysak en son söylediğiniz"kara çarşaf yokmu tam bir cahil kıyafeti başörtülerini yakalarının üstünü kapatacak şekilde koysunlar diyor ayak parmaklarınızın üzerine kadar değil" demişsiniz fakat ahzab suresinin 59.ayetine baktığımızda
"Ey peygamber!Hanımlarına,kızlarına ve mümin kadınlara(bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman)dış örtülerini üstlerine almalarını söyle.Onların tanınması ve incinmemesi için en elverişli olan budur." bu ayettede belirtildiği gibi dış elbiseden kasıt kadınların evin içinde giydikleri kıyafetin görünmemesi için dışarı çıkarken üzerlerine ayrı bir örtü almalarıdır.Bu ister pardüse olur isterse çarşaf....lütfen birilerini eleştirmeden önce ayetlerin tümüne bakalım
gülsima isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla