Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-01-2008, 01:41   #85
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart Başörtüsü Mes'elesi
Alıntı:
LüGaT Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Bende merak ediyorum fakat siyasi simgelerin kamusal alana girmesine bende karşıyım. Mesela gittiğimiz bir bankada, bankacı chp logolu bir kravat takıp bize hizmet vermeye çalışsa rahatsız olmaz mıyız? Oluruz.
Tabulaştırılmış bir fikir !

Ben rahatsız olmam.

"Demokratik" bir rejimle yönetiliyoruz, herkes "hoşgörü" diye bağırıyor ama bankacımızın siyasi logosuna tahammül edemeyeceğiz, yapmayın...

"Rahatsız olunur" diye korku satanlar olmasa (sizi tenzih ederim) kimse rahatsız olmaz.

Bunu söyleyenlerin yüzde doksanı neden rahatsız olacağını düşünmemiştir, dediğim gibi bu bir tabudur.

Aslında bu konuyu fazla deşmekten çekiniyorum çünkü heran yanlış anlaşılabilirim. Türban bir kere siyasi simge değildir. Bunda sanırım herkes mutabık olmalı. Tıpkı namaz kılmanın siyasi bir simge olmadığı gibi. O inanç işi. Sadece Allah rızası için yapılır. Ben anlamam öyle siyasi filan. Siyasi simge konusuna gelince. Ya belki sen rahatsız olmazsın. Doğrudur. İnanırım ama vallahi ben karşımda Deniz Baykal'ın kravatını takmış bir bankacıdan rahatsız olurum. Belki hoşgörüsüz diyceksin ama bu bir gerçek. Ve benden çok daha fanatik olan, olaylar çıkartacak olanlar da çıkar. Ülkemiz bu kadar hoşgörülü değil gibi geliyor bana. Basit bir futbol maçına bile satırla baltayla gidenler var bu ülkede.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla